Autá

Výnimočné auto na výnimočnú príležitosť

"EQC Edition 1886 preto spája mnohé prvky mimoriadnej výbavy s optimálnymi službami v oblasti elektromobility. "

Peter Škorňa, 29. apríla 2019 7:00
EQC Edition 1886 Foto: Daimler AG
Limitovaným modelom EQC Edition 1886 zdôrazňuje značka Mercedes-Benz svoju predstavu o mobilite budúcnosti, ktorá bude výrazne prekračovať hranice samotných vozidiel. Mercedes-Benz EQC Edition 1886 sa dodáva výlučne v striebornej high-tech metalíze.

Okrem toho si možno všimnúť ďalšie individuálne črty ako napríklad plaketu vo vysokolesklej čiernej farbe so špeciálnym nápisom EQC Edition 1886 na blatníku alebo 20-palcové disky z ľahkej zliatiny s 10-lúčovým dizajnom vo vysokolesklej čiernej farbe s bielymi dekoračnými prvkami.

Vozidlo dosahuje kombinovanú spotrebu paliva: 20,8 - 19,7 kWh/100 km a kombinované emisie CO2: 0 g/km.
V jeho interiéri dominuje modro-čierne čalúnenie s imitáciou kože ARTICO/ Mikrovlákno DINAMICA. Výnimočnú atmosféru na palube zabezpečujú špičkový zvukový systém Burmester® s priestorovým zvukom a riadenie komfortu ENERGIZING spájajúce rôzne komfortné systémy s cieľom vytvorenia optimálneho prostredia.
Majiteľ dostane spolu s vozidlom aj balík služieb na uľahčenie používania. Servisné balíky zahŕňajú „Údržbu“, „Službu vyzdvihnutia a odvozu vozidla“, „Predĺženie záruky na vozidlo“ či „Dovolenkový balík“.



„Údržba“ zahŕňa všetky potrebné údržbové práce počas šiestich rokov, alebo kým vozidlo nenajazdí 160 000 kilometrov.

„Vyzdvihnutie a dovoz vozidla“ znamená, že model EQC Edition 1886 si počas šiestich rokov (alebo až šesťkrát) vyzdvihnú na mieste určenom majiteľom pracovníci servisu, odvezú ho na údržbu a v prípade, že si to zákazník bude želať, vozidlo privezú aj naspäť.

„Predĺženie záruky“ chráni majiteľa pred neočakávanými servisnými nákladmi na opravu až na šesť rokov od zakúpenia vozidla. Možnosť predĺženia záruky na vozidlo je optimálnym rozšírením k sériovému certifikátu vysokonapäťového akumulátora, ktorý platí až po dobu ôsmich rokov, alebo kým vozidlo nenajazdí 160 000 kilometrov.

„Dovolenkový balík“ poskytuje majiteľom vozidla Mercedes-Benz EQC možnosť zvýhodneného prenájmu vozidla so spaľovacím motorom na 14 dní v roku. Ide o ideálnu službu, ak sa chcú dostať do vzdialenejšej dovolenkovej destinácie a nechcú cestou vyhľadávať možnosti nabíjania.

Všetky servisné balíky sú viazané na vozidlo šesť rokov v krajine kde bolo vozidlo prvotne zakúpené a pri predaji prejdú na ďalšieho majiteľa. Prispieva to k zachovaniu hodnoty vozidla.

EQC je vybavené vodou chladenou nabíjačkou s výkonom 7,4 kW a je tak pripravené na nabíjanie striedavým prúdom (AC) doma a na verejných nabíjacích staniciach. Až tri razy rýchlejšie ako z domovej zásuvky prebehne nabíjanie z nabíjacej skrinky Mercedes-Benz (wallbox). Ešte rýchlejšie možno nabíjať jednosmerným prúdom (DC) s výkonom až 110 kW (súčasť sériovej výbavy).

Pre model EQC Edition 1886 sú k dispozícii aj osobitné služby sprostredkované na diaľku a navigačné služby, ako aj digitálna služba nabíjania Mercedes me Charge, ktoré umožňujú prístup k mnohým verejným nabíjacím staniciam. Vodiči modelu EQC Edition 1886 majú vďaka tomu zvýhodnený prístup k európskej vysokovýkonnej nabíjacej sieti IONITY.

Komentáre