Autá

Poznáme víťaza súťaže Minibus roka 2019

"Medzinárodná odborná porota na tohtoročnom testovaní Minibus Euro Test v španielskom Madride ocenila novým vozidlom Sprinter City 75 titulom Minibus roka 2019. "

Peter Škorňa, 27. apríla 2019 7:00
Sprinter City 75 Foto: Daimler AG
Vozidlo zaujalo odborníkov predovšetkým svojou prekvapivou a efektívnou ponukou priestoru pre až 38 cestujúcich a množstvom technických vrcholov. Pozornosť pútalo predovšetkým využitie novej zadnej nápravy s vysokou nosnosťou, čím sa ešte výraznejšie zvýšila hospodárnosť vozidla.

A nielen to. Obdiv si zaslúžila aj sériovo dodávaná prídavná brzda s brzdným výkonom 350 Nm, ako aj početné asistenčné systémy, ako napr. aj sériovo dodávaný elektronický systém stabilizácie ESP, asistent jazdy pri bočnom vetre a aktívny asistent brzdenia, ktoré z minibusu robia jedno z najbezpečnejších vozidiel svojej kategórie.

Pozitívne bol prijatý aj jedinečný dizajn vozidla s panoramatickým čelným sklom, ktoré cestujúcim nielen poskytuje veľkorysý výhľad dopredu na cestu, ale zároveň ponúka aj nenápadné miesto pre zobrazenie cieľa jazdy. Jedinečnými v tejto kategórii vozidiel sú veľké bočné sklá, ktoré sú synonymom otvorenosti a modernosti.

Ako počas ocenenia zdôraznil Till Oberwörder, vedúci divízie Daimler Buses a predseda obchodného vedenia spoločnosti EvoBus GmbH: „Veľmi sa tešíme, že vozidlo Sprinter City 75 získalo ocenenie Minibus roka 2019. Je to pre nás potvrdením, že dopravné podniky a prevádzkovatelia majú aj v segmente minibusov možnosť maximálnej flexibility pri maximálnej hospodárnosti.“

Komentáre