Autá

Toto SUV je vraj najrýchlejšie

"Model vozidla Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ je najrýchlejším sériovo vyrábaným SUV na severnom okruhu Nürburgringu."

Peter Škorňa, 7. decembra 2018 9:00
Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ Foto: Daimler AG
Vďaka oficiálne nameranému a notársky overenému času 7:49,369 minúty je model Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ , dosahujúci kombinovanú spotrebu paliva 11,9 l/100 km a kombinované emisie CO2: 270 g/km, najrýchlejším sériovo vyrábaným vozidlom SUV na svete.

Hneď na prvýkrát prekonal vývojový inžinier AMG Markus Hofbauer za volantom sériovo vyrábaného osemvalcového modelu a v jesenných podmienkach na vozovke doterajší rekordný čas konkurencie.
Základom vynikajúceho času na kolo je technická koncepcia stredne veľkého vysokovýkonného vozidla SUV: okrem výkonného 4,0-litrového motora V8 biturbo s vysokým krútiacim momentom sem patria podvozok so vzduchovým pružením a s adaptívnym nastaviteľným tlmením, náhon na všetky kolesá AMG Performance 4MATIC+ s plne variabilným rozdeľovaním krútiaceho momentu, zverný diferenciál zadnej nápravy, ako aj keramická vysokovýkonná kompozitná brzdová sústava. Model GLC 63 S 4MATIC+ nie je len lídrom v oblasti jazdnej dynamiky, ale je vhodný aj na každodenné jazdenie: vyznačuje sa dostatkom miesta pre cestujúcich a batožinu, variabilným interiérom vozidla, rozsiahlou bezpečnostnou výbavou, ako aj vysokým komfortom na dlhé trasy.

Ako je u značky Mercedes-AMG bežné, najrýchlejšie kolo presne namerali nezávislí odborníci spoločnosti wige SOLUTIONS. Nezávislý notár navyše overil riadny stav vozidla a dosiahnutý čas na kolo.


Komentáre