Autá

Solitér v modelovom portfóliu

"Pred začiatkom autosalónu v Paríži 2018 značka výkonných a športových vozidiel oznamuje názov budúceho hypercaru: Mercedes-AMG ONE. "

TASR, 13. októbra 2018 7:00
Mercedes-AMG ONE Foto: Daimler AG
Označenie zhmotňuje najvyššie automobilové nároky: priniesť hybridnú technológiu Formuly 1 na cesty. Mercedes-AMG ONE bude solitérom v modelovom portfóliu a absolútne špičkovým model.

Zatiaľ čo v Anglicku bol niekoľko mesiacov intenzívne testovaný v skúšobných zariadeniach pre vysoko výkonné vozidlá a na závodných okruhoch, Mercedes-AMG teraz ukazuje súčasný vývojový stav vynikajúcej technickej funkcie: aktívnu aerodynamiku.

Aktívna aerodynamika, ktorá v súčasnosti prechádza skúškami v aerodynamickom tuneli, dostáva viacdielne dvojstupňové vysúvateľné zadné krídlo pre maximálnu prítlačnú silu v závodnom režime.

Nikde sa nenájdu lepšie znalosti aerodynamiky ako v najvyššej triede. Aj odborníci z dcérskych spoločností orientovaných na vysoký výkon v Affalterbachu, Brackley a Brixworth tu medzinárodne pracujú na jednom cieli: priniesť pretekársku technológiu do života na vozidle určenom pre legálne jazdy po uliciach.



Budúci zákazníci Mercedes-AMG ONE teraz môžu získať komplexné informácie o vývojových pokrokoch vozidla: Mercedes-AMG v exkluzívnom mobilnom showroome prezentuje pod názvom „Budúcnosť jazdného výkonu" („The Future of Driving Performance“) súčasný stav hypercaru, vrátane vyskúšania si sedenia v kokpite a ukážky možností individuálnych výbav. Umožňuje to na mieru šitý náves s vysúvateľnými stranami.

Tým sa vytvorí mobilný zákaznícky showroom s kaviarňou, lounge a rôznymi informačnými prvkami, ako sú napríklad animácie na dotykovej obrazovke, vzorky materiálov a príklady farebných možností. Obsah je pravidelne aktualizovaný a dopĺňaný. Showtruck je teraz zákazníkom Mercedes-AMG ONE k dispozícii po prvýkrát na pobočke Mercedes-Benz v Mníchove.

Komentáre