Život

Olympijský denník: Mal to byť iný deň

"O 11:57 zahrkoce sms-ka (ja nemám pípanie, ale hrkot): Dnes o 14:00 v presscentre Bolsoj stretnutie Vas s trenerom Vujtekom a gm Sykorom."

Peter Horváth, 20. februára 2014 21:30
Plánová prehliadka mesta musela ísť bokom, prednosť dostala práca. Foto: TASR/Peter Horváth


Exkluzívny Olympijský denník pokračuje aj dnes a náš redaktor Peter Horváth, ktorý je v centre diania v Soči, píše o dni, ktorý mal byť iný. Aký napokon bol?

Peter Horváth Foto: TASR/Peter Horváth
Mal to byť pekný deň, na zimnej olympiáde prvý, ktorý celý nezapratala robota a veci s ňou súvisiace, teda presuny a sledovania podujatí. Jediná príležitosť na jasný harmonogram – dobre sa vyspať, dačo zrobiť do servisu, dakedy pred 14-tou vyraziť do Soči a zažiť ho za svetla i za tmy. A že kde teda sme? Nuž v Olympijskom parku Soči, z neho treba vyjsť, prejsť na stanicu a odtiaľ vláčikom vraj až trištvrte hodinu do skutočného mesta Soči.

Krásne, teplé počasie. Sedíme si s Miškom na raňajkobede, super vybúvaní, a debatujeme o tom, že on si ešte oddýchne, lebo čosi na neho lezie, akurát večer spraví kraso. Ja teda tie dva tématické matroše a vyrazím het. O 11:57 zahrkoce sms-ka (ja nemám pípanie ale hrkot): “Dnes o 14:00 v presscentre Bolsoj stretnutie Vas s trenerom Vujtekom a gm Sykorom.”

Poldruha hodiny oficiálnej i neoficiálnej časti. A dosť zaujímavé. Ale potom len prerušované prehrávanie zvukovej stopy ďalšie dobré dve hodiny. Kauza Višňovský, zápletka Vůjtek-Minsk-Ostrava, kauza Šatan. Naraz veľa, citlivé veci, dať do útvaru s hlavou a pätou, nepustiť k vode vlastnú štylistiku, vyčerpávajúce – bez pätnástich riadkov 7 flekov. Stvrdol som v “empísí” predbežne do 20:00. Potom losos s ryžou, dve hnusné plechovkové pivá, maily a na slúchadlá Reznorove “9-Inčové Klince. Wish! (This is the first day of my last days).

Zaspal som posediačky, s vyvrátenou bradou a cez ten nárez v ušiach som nepočul okolosediach inostrancov. Tak ma pomykali, vraj “óful snor” (že besne chrápem...). Tu je už po 22:00 a píšem tento denník, ktorý mal byť pôvodne o inom.

Súvisiace články zo série OLYMPIJSKÝ DENNÍK


Olympijský denník: Z pozápasovej tlačovej konferencie sa stala komédia
Olympijský denník: O psíčkovi a mačičke
Olympijský denník: Rakúšan Stefan sa má
Olympijský denník: Organizátori nepustili novinárov do press centra
Olympijský denník: Nasťa bude Arizončanka!
Olympijský denník: Hokejové arény ušetrili od kolotočárskej produkcie
Olympijský denník: Zuzulová a Šatan predsa v Soči, na francúzsku nôtu
Olympijský denník: Kačica na Poľane, kôň na diaľnici do Soči
Olympijský denník: Kuzminovej som fandil spolu s Chárom
Olympijský denník: Jeden neotvorený kruh takmer zatienil veľkolepú šou
Olympijský denník: Najväčší športový sviatok odštartoval

Komentáre