Život

Olympijský denník: Kuzminovej som fandil spolu s Chárom

"A aby vzrušenia na jeden deň nebolo málo, nášmu redaktorovi zmizol notebook. Hľadať ho musel pomocou bezpečnostných kamier. "

Michal Tegza, 10. februára 2014 14:30
Anastasia Kuzminová pre Slovensko vybojovala zlato. Foto: TASR/AP Photo


Exkluzívny Olympijský denník pokračuje aj dnes a náš redaktor Michal Tegza, ktorý je v centre diania v Soči, opisuje, ako prežil prvý slovenský medialový deň.

Michal Tegza Foto: TASR/Michal Svítok
Pred štyrmi rokmi som si prvé slovenské olympijské zlato vychutnával pred televíznou obrazovku a vtedy sa mi ani nesnívalo, že na nasledujúcich zimných hrách v Soči si rovnakú slávu "odkrútim" naživo a že to bude ešte krajšie divadlo. A ani náhodou, že fandiť Anastasii Kuzminovej budem spolu s jedným z najlepších hokejových obrancov sveta Zdenom Chárom, ktorý po druhej streľbe zbehol medzi novinárov, aby sa mohol odfotiť a zagratulovať čerstvej dvojnásobnej olympijskej víťazke.

Zážitok na celý život mi vylepšila aj vynikajúca atmosféra v modernom biatlonovom Komplexe Laura, o ktorú sa postarali domáci diváci. Tí skandovali nielen pri výkonoch ruských reprezentantiek, ale aj tej našej. Kuzminová síce obhájila olympijské zlato v šprinte v drese Slovenska, no to domácim ani v najmenšom neprekážalo a pri dojazde do cieľa i kvetinovom ceremoniáli bolo zo všetkých strán počuť, ako mohutne povzbudzovali "Nastenka, Nastenka".

Prvú olympijskú medialu v Soči vybojovala Anastasia Kuzminová. Foto: TASR/Michal Svítok
Nadšenie a chuť na oslavy však rýchlo pominuli a museli ísť bokom. Namiesto toho sa začala pracovná mašinéria - naháňanie trénerov, manžela i ďalších respondentov a množstvo rozhovorov. Správy o olympijskom zlate totiž musia okamžite do sveta a k výkonu jeho tvorkyne má každý čo povedať. A tak kým Nasťa Kuzminová išla oddychovať, slovenskí funkcionári a členovia výpravy oslavovať, mňa namiesto toho čakala práca.



A to som ešte nevedel, čo si pre mňa pripravili miestni organizátori, keď mi z miestnosti pre tlačové konferencie „uniesli“ notebook a ďalšiu polhodinu som ho musel za asistencie usporiadateľskej služby hľadať na bezpečnostných kamerách.

Súvisiace články zo série OLYMPIJSKÝ DENNÍK



Olympijský denník: Jeden neotvorený kruh takmer zatienil veľkolepú šou


Olympijský denník: Najväčší športový sviatok odštartoval

Komentáre