Život

Olympijský denník: Organizátori nepustili novinárov do press centra

"Ak si myslíte, že na podujatí ako sú Olympijské hry musí všetko fungovať ako švajčiarske hodinky, mýlite sa. Mnohých novinárov nechceli pustiť do ich centra, hoci tam mali aj všetky svoje veci."

Michal Tegza, 16. februára 2014 12:30
Olympijská dedina (Ilustračné foto) Foto: TASR/AP Photo


Exkluzívny Olympijský denník pokračuje aj dnes a náš redaktor Michal Tegza, ktorý je v centre diania v Soči, opisuje svoj ďalší deň.

Michal Tegza Foto: TASR/Michal Svítok
High-demand events sú podujatia, o ktoré je, ako už anglický názov napovedá, enormný záujem zo strany fanúšikov, rôznych VIP hostí a samozrejme aj médií. Jedno z takých sa na olympiáde v Soči odohralo aj včera. Prestížny duel odvekých rivalov domáceho Ruska s USA ťahal pozornosť všetkých v Olympijskom parku i ďaleko za jeho hranicami a samozrejme aj slovenských novinárov. Najmä, keď sa začal krátko po skončení prepadáku ich krajanov so Slovincami (1:3).

Smutní hokejisti po prehre so Slovinskom. Foto: TASR/Michal Svítok
Samozrejme, vstupenky sa neujdú všetkým a tak sa viacerí pracovníci médií spod Tatier na tribúnu nedostali a duel pozerali na televíznych obrazovkách v press centre. To však ešte netušili, že podľa ruských organizátorov bez lístka nemali čo robiť ani tam. I napriek tomu, že mali ešte kopec roboty po predchádzajúcom stretnutí dvoch "oveľa menej" príťažlivých súperov. A tak sa podaktorým, ktorí si na chvíľku dovolili vyjsť z preplneného press centra von, aby sa nadýchali čerstvého vzduchu, stalo, že ich už nechceli pustiť dnu. Nepomohlo vysvetľovanie, že v priestoroch, do ktorých prístup majú garantovaný už na svojej "akreditačke", majú odložené všetky svoje veci a že sa chcú pre ne aspoň vrátiť. Bezpečnostní pracovníci trvali na svojom...

Jedného z kolegov tak zachránil až náhodný okoloidúci, ktorý mu ochotne podal svoju vstupenku, ďalší si musel svoj návrat vybojovať dlhou hádkou a ja, ja som mal šťastie. Keď som sa vracal dnu, podarilo sa mi prekĺznuť pomedzi dvojicu "bezpečákov", ktorí sa práve hádali s ďalším nešťastníkom.

Súvisiace články zo série OLYMPIJSKÝ DENNÍK


Olympijský denník: Nasťa bude Arizončanka!
Olympijský denník: Hokejové arény ušetrili od kolotočárskej produkcie
Olympijský denník: Zuzulová a Šatan predsa v Soči, na francúzsku nôtu
Olympijský denník: Kačica na Poľane, kôň na diaľnici do Soči
Olympijský denník: Kuzminovej som fandil spolu s Chárom
Olympijský denník: Jeden neotvorený kruh takmer zatienil veľkolepú šou
Olympijský denník: Najväčší športový sviatok odštartoval

Komentáre