Život

Olympijský denník: Kačica na Poľane, kôň na diaľnici do Soči

"Na Červenej Poľane voľne pobehujú aj kone, jeden krásny nám vbehol včera, vlastne už dnes po polnoci, do cesty na diaľnici, keď sa náš bus vracal z biatlonu do Soči. "

Peter Horváth, 12. februára 2014 11:00
Nasťu Kuzminovú nemožno počas celých hier držať mimo informačných kanálov. Foto: TASR/Michal Svítok


Exkluzívny Olympijský denník pokračuje aj dnes a náš redaktor Peter Horváth, ktorý je v centre diania v Soči, opisuje ďalší bežný deň. Na diaľnici stretli koňa, hokejisti priniesli ešte viac slnka.

Peter Horváth Foto: TASR/Peter Horváth
Biatlon je opäť v centre slovenského záujmu. Do Soči však chodia nepriaznivé chýry o tom, že cez Ameriku na Slovensko doleteli divoké kačice. Presnejšie jedna a keďže za normálnych okolností nemá typické sťahovavé správanie, jej návrat späť na Červenú Poľanu je dokonaním patológie tohto prípadu.

Keď sa vyhnem obrazom, tak v dejisku zimnej olympiády sa diskutuje o tom, prečo je na mediálnom Slovensku potreba riešiť vec okamžite a bez vyslancov. A tí sú potom terčmi ohnivých reakcií a požiarnikmi zároveň. Najviac ale bude musieť v nasledujúcich dňoch hasiť tréner Juraj Sanitra, lebo Nasťu Kuzminovú nemožno počas celých hier držať mimo informačných kanálov.

Do cesty nám na diaľnici vbehol kôň. Foto: TASR/Peter Horváth
Na Červenej Poľane voľne pobehujú aj kone, jeden krásny nám vbehol včera, vlastne už dnes po polnoci, do cesty na diaľnici, keď sa náš bus vracal z biatlonu do Soči. Šikovný vraník, lebo všetko je tu nepriedušné, všetky cesty lemujú bezpečnostné zložky a ako sa vraví, neprekĺzne tadiaľ ani myš. Celkovo majú hry už riadnu šťavu a ešte len zaiskria štartom hokejového turnaja mužov. Hráči NHL dotiahli do Soči ešte viac slnečného počasia a tepla, všetko tu hrá farbami.

Fascinujú ma odevy dobrovoľníkov a “security”. Ktosi mi povedal, že tieto veci stratia po hrách hodnotu a dobrovoľníci si ich môžu odložiť do skríň. Nie som toho názoru, najmä tie bundy sú nádherné. A momentálne dotvárajú malebnosť olympijského dejiska. Ešte keby sa tak spamätali šoféri kyvadlovej dopravy. Vonku 17 a oni vytrvalo kúria na 28...

Pestré bundy v Soči. Foto: TASR/Peter Horváth

Súvisiace články zo série OLYMPIJSKÝ DENNÍK


Olympijský denník: Kuzminovej som fandil spolu s Chárom
Olympijský denník: Jeden neotvorený kruh takmer zatienil veľkolepú šou
Olympijský denník: Najväčší športový sviatok odštartoval

Komentáre