Život

Zoo Bratislava sa s letom bude lúčiť festivalom smiechu a zábavy

"Súčasťou programu bude napríklad predstavenie Dreveného divadla či koncert víly Tinti Linti."

TASR, 9. septembra 2023 10:34
Na snímke žirafa Rothschildova a zebra Chapmanova v ZOO Bratislava 16. apríla 2022. Foto: TASR Dano Veselský
-
V bratislavskej zoo sa budú v sobotu festivalom smiechu a zábavy lúčiť s letom. Pre deti sú pripravené viaceré aktivity. Festival smiechu a zábavy bude prebiehať počas celého dňa a jeho program bude naozaj pestrý. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo.

V lesíku nad výbehom levov bude o 10.30 h a o 15.00 h predstavenie DREVENÉHO DIVADLA pána Milka. Kúpil jednoduchý voz, zhodil vlečku a postavil naň maringotku. „Pojazdné Drevené divadlo je cesta do minulosti. Bol to dobý nápad predstaviť deťom krásne predstavenia na netradičnom mieste,“ principál unikátneho Dreveného divadla, Ladislav Milko.

Ďalšie časti programu sa konajú neďaleko detského ihriska pri plameniakoch, kde vás o 11.30 h a o 16.00 h očarí koncertom víla TINTI LINTI. Tinti Linti je nový detský projekt, v ktorom skutočná víla Linti spolu s Tinti skúmajú zázračné ríše plné magických bytostí. Spolu sa snažia deti viesť k nežnému, jemnému, úprimnému a peknému správaniu k svojmu okoliu a k sebe samým.

Chcete sa stať na chvíľu cirkusantom? Navštívte interaktívny cirkusový workshop pre deti, ktorý pripraví zoskupenie CirKusKus. Bude sa konať o 13.00 h pri nosorožcoch a o 17.00 h pri detskom ihrisku pri plameniakoch. Vyskúšajte si základné cirkusové triky, naučte sa roztočiť tanierik na paličke, žonglovať, či chodiť po lane. Nie je to také ťažké, ako sa zdá…

Chýbať nebude ani maľovanie na tvár, ktoré deti premení na klauna či vílu. Maľovanie na tvár nájdete v altánku oproti medveďovi od 10.00 h do 17.00 h. Na Vzdelávacom ostrove sa deti hravou formou naučia zaujímavosti z ríše zvierat. Nájdete ho pri detskom ihrisku pri plameniakoch v čase od 10.00 h do 15.30 h.

Komentáre