Život

Za slušné Slovensko organizuje spomienku 3 roky bez Jána a Martiny

"Počas nasledujúceho týždňa plánuje iniciatíva rovnako online aktivity v rámci Týždňa Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej."

TASR, 22. februára 2021 11:58
Na snímke symbolický pamätník pamiatky Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na Námestí SNP v Bratislave 21. februára 2021 počas tretieho výročia ich vraždy. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pri príležitosti tretieho výročia zavraždenia novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa uskutočnilo spomienkové online zhromaždenie - 3 roky bez Jána a Martiny. Podujatie zorganizovala iniciatíva Za slušné Slovensko na svojej stránke na sociálnej sieti .

"Hlavným a kľúčovým odkazom je práve spomienka na Jána a Martinu, na Jánovu prácu a dôležitosť slobodnej žurnalistiky v demokracii," uviedli organizátori. V streamovom vysielaní vystúpi otec Jána Kuciaka, Jozef Kuciak, mama Martiny Kušnírovej, Zlatica Kušnírová, herečka Zuzana Kronerová, novinárky Pavla Holcová a Zuzana Petková, duchovný kazateľ Daniel Pastirčák, vedec Pavol Čekan či analytik a organizátor zhromaždení Za slušné Slovensko Pavol Koprda.

Počas nasledujúceho týždňa plánuje iniciatíva rovnako online aktivity v rámci Týždňa Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Komentáre