Život

Výťažok z Národného behu Devín – Bratislava poputuje zdravotníkom

"Z 2495 prihlásených bežcov na 73. ročník Národného behu Devín – Bratislava si napokon 11,5-kilometrovú trať odbehla individuálne takmer tisícka bežcov. "

TASR, 30. decembra 2021 10:21
Na snímke účastníci dobiehajú do cieľa 72. ročníka Národného behu Devín - Bratislava, 14. apríla 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar
-
Zdravotníckym pracovníkom pomáhajúcim pacientom s ochorením COVID-19 poputuje 29.310 eur. Takúto sumu sa podarilo vyzbierať z kompletného štartovného od účastníkov tohtoročného 73. ročníka Tipos Národného behu Devín – Bratislava, ktorí sa z pretekov neodhlásili ani po zmene z klasického behu na virtuálny. Symbolický šek si v stredu na Primaciálnom námestí v Bratislave prevzali zástupcovia iniciatívy #KtoPomozeSlovensku.
Na snímke vľavo viceprimátorka Bratislavy zodpovedná za šport Zdena Zaťovičová a druhý zľava bežec Július Lanátor (odbehol 35 ročníkov) počas brífingu organizátorov Národného behu Devín - Bratislava pri príležitosti odovzdania šeku na 29 310 eur vyzbieraných pre slovenských zdravotníkov 29. decembra 2021v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

"Mrzí nás, že sa nebežalo klasicky, čo by bol pre mnohých veľký zážitok. Sme však radi, že organizátori venovali celé vyzbierané štartovné zdravotníckemu personálu, ktorý už dva roky neúnavne a nezištne zachraňuje ľudské životy. Je pekné, že sa na nich myslí v týchto ťažkých časoch," skonštatovala Zuzana Suchová z iniciatívy.

Viceprezidenta Slovenského olympijského a športového výboru a zároveň prezidenta Slovenského atletického zväzu Petra Korčoka teší, že sa myšlienka pomôcť zdravotníkom sa ujala. "Športová a bežecká komunita ukázala spolupatričnosť a prispela na dobrú vec," podotkol Korčok. O nezištnej spolupráci hovorí aj riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislava (STaRZ) Ladislav Križan. "Tento ročník behu bol akoby symbol, že vieme spolupracovať a chceme pomáhať i druhým," povedal Križan.
Snímka z brífingu organizátorov Národného behu Devín - Bratislava pri príležitosti odovzdania šeku na 29 310 eur vyzbieraných pre slovenských zdravotníkov 29. decembra 2021v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Z 2495 prihlásených bežcov na 73. ročník Národného behu Devín – Bratislava si napokon 11,5-kilometrovú trať odbehla individuálne takmer tisícka bežcov. Okrem Slovenska sa do virtuálneho behu zapojili aj bežci v Česku, Maďarsku, Nemecku, Rakúsku, Rumunsku, Rusku, Francúzsku, Španielsku, na Ukrajine či v Ekvádore.

Komentáre