Život
Vianočný recept: Sladká vianočná bomba
Webmagazin.sk, 12. decembra 2012 16:25Ilustračné foto Foto: TASR/Ladislav Vallach
Svoj obľúbený vianočný recept poslala aj Eva z Handlovej. Ak sa vám páči, podporte ju "lajkom" na našej Facebookovej skupine. A nezabudnite sa do súťaže Upečte si s nami Vianoce zapojiť aj vy.Vianočná bomba
Cesto: 6 vajec, 150 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva.
Vyšľaháme sneh zo 6 bielok, postupne pridávame cukor, žĺtka, múku spolu s kypriacim práškom. Upečieme.
Krém: 1 zlatý klas, 3 žĺtka, 5-6 lyžíc kryštálového cukru, 1 liter mlieka.
Uvaríme krém podľa návodu na zlatom klase, len do mlieka pridáme 3 žĺtka.
Do šálky vysypeme hrozienka a zalejeme rumom.
Upečený plát rozkrojíme na 4 kusy a vložíme do hlbšej misy. Každý plát polejeme hrozienkami spolu s rumom. Zalejeme vychladeným krémom. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.