Život

Verejnosť môže hlasovať za Detský čin roka

"Deti, ktorých dobré skutky získajú najväčšiu podporu detskej poroty, ocenia na slávnostnom vyhodnotení v decembri."

TASR, 25. októbra 2022 14:49
Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Do hlasovania za Detský čin roka sa okrem škôl môže zapojiť aj verejnosť. O víťazovi ceny verejnosti sa rozhoduje už po desiaty raz. Hlasovať je možné na webe detskycin.ludialudom.sk. TASR o tom informovala nezisková organizácia Ľudia ľuďom, ktorá za internetovou anketou stojí.

"Pred desaťročím sme si spolu s organizátormi Detského činu roka povedali, že by bolo skvelé, keby sa dobro z týchto detských príbehov šírilo nielen po školách, ale aj medzi dospelými, a to cez internet," skonštatoval riaditeľ darcovského portálu ĽudiaĽudom.sk Roland Kyška.

V októbri sa začala druhá etapa projektu Detský čin roka, v rámci ktorej sa hlasuje o víťazoch. Nominovaných je 39 skutkov v ôsmich kategóriách. Hlasovanie bude možné do 30. novembra, školy môžu zasielať svoje hlasy poštou alebo elektronicky.

Za projektom stojí občianske združenie Detský čin roka. V tomto roku sa koná jeho 22. ročník. Záštitu nad ním prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Deti, ktorých dobré skutky získajú najväčšiu podporu detskej poroty, ocenia na slávnostnom vyhodnotení v decembri.


Komentáre