Život

Trnavu zdobí vysvietená alej i anjele, Smolenice majú stromček z úľov

"Ďalším typom netradičného vianočného stromčeka je ten v Šenkviciach, v miestnom vinárstve Karpatská Perla je postavený z vínových fliaš."

TASR, 17. decembra 2021 16:14
Vysvietená Trnava. Foto: Zaži v Trnave

Pešiu zónu v centre Trnavy zdobí v tomto roku nová vianočná výzdoba. Pozornosť púta hlavne aleja 55 nasvietených stromov, Trnavčania sa tešia na svojich večerných vychádzkach aj trojmetrovým anjelom na balkóne radnice či novému dekóru vianočného stromu. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism pozýva ľudí pozrieť si najkrajšie vianočné miesta v krajskom meste i okolí, uviedol jej zastupujúci výkonný riaditeľ Alexander Prostinák.

„Na Hlavnej ulici v Trnave je jedna z najkrajších vianočných výzdob tohto roku na Slovensku. Záber na vianočný stromček s novým osvetlením za posledné dva týždne ovládol sociálne siete. V centre mesta je každý podvečer mnoho ľudí, aj napriek tomu, že sa nekonajú adventné trhy. Od 17. decembra je znovu otvorená aj mestská veža, takže si možno prísť pozrieť túto atmosféru z výšky. Otvorené bude každý deň od 10.00 do 19.30 h," uviedol Prostinák.

Kúsok od Trnavy v Smoleniciach majú v medovinárstve Včelovina vianočný stromček postavený z drevených debničkových včelích úľov. „Výšku má asi sedem metrov, najkrajší je v podvečer, keď sa rozsvieti v medovo žltej farbe a na vrchole žiari hviezda ako z nočnej oblohy," hovorí Pavol Kudláč z medovinárstva.

Stromček z včelích úľov. Foto: Region Trnava


Ďalším typom netradičného vianočného stromčeka je ten v Šenkviciach, v miestnom vinárstve Karpatská Perla je postavený z vínových fliaš. „V našom vinárstve už tretí rok dotvára vianočnú atmosféru ekologický vianočný stromček, pravý vinársky, uviedla majiteľka Margita Šebová.

Stromček z vínových fliaš. Foto: Karpatská perla



Komentáre