Život

Máte pocit, že sa vám rozpadá život? Poradíme vám, čo s tým

"Kolobeh života je plný neočakávaných situácií. Nič sa však nedeje len tak a svet nie je čiernobiely. Prečítajte si rady, ktoré vám pomôžu vidieť veci jasnejšie."

Webmagazin.sk, 6. júna 2015 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Problémy iných ľudí nie sú vaše


Empatia je dobrá vlastnosť, ale niekedy môže viac uškodiť ako pomôcť. Ak sa príliš zaoberáte problémami iných, spôsobujete problémy aj sebe, pretože nie stále im viete dobre poradiť a podať pomocnú ruku. Cítite sa vinní a snažíte sa svojim blízkym pomôcť. Stanú sa z vás bútľavé vŕby a vaši priatelia sa dostanú do pozície energetických upírov, ktorí vám nechcene budú brať energiu. Snažte sa nájsť balans medzi svojimi problémami a problémami iných.

Bez zlých dní by neboli ani tie dobré


Predstavte si, že by sa vám nestávalo nič nepríjemné. Myslíte si, že by váš život bol dobrý a báječný? Nepoznali by ste „dobré“ dni, pretože tie neexistujú bez zlých. Žijeme v dualistickom svete a zažívame extrémy – eufóriu a smútok, víťazstva a prehry, potešenie a bolesť. Pokúste sa akceptovať fakt, že nie všetky dni sú slnečné a je to tak v poriadku.

Pozrite sa na to z inej strany


Nech nemôžete v noci spávať kvôli čomukoľvek, snažte sa vždy vidieť to, čo je na tej zlej situácii dobré. Príde vám to iracionálne? Vôbec. Pri finančnej kríze (ak nie je život ohrozujúca) môžete zmeniť svoje návyky a osvojiť si úsporný životný štýl. Rozišli ste sa so svojím partnerom? Môžete pracovať na sebe a uvedomiť si, že viete existovať aj bez neho. Každá minca má dve strany a aj keď to niekedy nejde, skúste ju obrátiť a zamerať sa na dobré veci.

Všetko má svoj dôvod


Každý zlý zážitok je v skutočnosti ďalší učiteľ. Neexistuje človek, ktorý by si v niektorých situáciách nepovedal, prečo sa práve jemu deje toľko zlých vecí. Skúste sa na to pozrieť inak. Položte si otázku, čo si z toho máte odniesť a skúste nájsť spojitosť so svojou minulosťou. Ak sa vám opakovane dejú nepríjemné veci, hlavný dôvod je ten, že ste „to“ nepochopili a neprešli touto skúškou. Majte na pamäti, že nič sa nedeje len tak a na konci to do seba celé zapadne. Určite.

Bolesť je iba dočasná


Akákoľvek nepríjemná životná situácia, či už je to rozchod, finančná kríza alebo strata blízkeho človeka, netrvá navždy. Ono to postupne prejde. Trvanie liečby je u každého rôzne, ale eventuálne sa vaše rany zahoja. Nič netrvá večne. Ani to dobré, ani to zlé.

Nie ste v tom sami


Najbližšie, keď budete dole pod tlakom moderného života, vedzte, že v tom nie ste sami. Milióny ľudí sa denne trápia s problémami rôzneho druhu a vyzývajú seba samých na boj. Na lodi, ktorá niekedy pripomína Titanic, nie ste iba vy. Je to trochu upokojujúce, však?

Zdroj: powerofpositivity.com

ODPORÚČAME AJ:


Nebaví vás zhadzovať kilá vo fitku? Skúste tequilu
Siedme vymieranie: Kyslá superkatastrofa pozemského života začala
Týždeň na webe: Kto sú slovenskí blogeri?
Pred 95 rokmi sa narodil prvý slovanský pápež, svätý Ján Pavol II.
Prvorodené deti sú múdrejšie, ako ich mladší súrodenci

Komentáre