Život

Highlighty týždňa: Prebudený Schumacher a nahí Chorváti

"Sedemnásobný majster sveta v pretekoch F1 sa prebral z kómy, do ktorej upadol po nehode na lyžiach vlani v decembri. Svoj boj však ešte nemá vyhratý."

Veronika Rosputinská, 23. júna 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Okolo zdravotného stavu legendárneho jazdca F1 Michaela Schumachera bolo už niekoľko týždňov pomerne ticho. Manželka spolu s rodinou žiadala od verejnosti pochopenie a najmä súkromie v neľahkých časoch, ktoré spôsobila nehoda na lyžiach vlani v decembri. Schumacher spadol tak nešťastne, že po poranení hlavy upadol do kómy, v ktorej ležal približne pol roka a mnohí mu už nedávali žiadne šance. Schumacher sa však prebudil.

Z nemocnice vo francúzskom Grenobli ho po prebudení z kómy previezli v pondelok do švajčiarskeho Lausanne, čo potvrdil hovorca miestnej kliniky Darcy Christen. Športovcova manažérka potvrdila však len to, že sa prebral: „Michael opustil nemocnicu CHU Grenoble, aby pokračoval vo svojej dlhej rehabilitácii. Už nie je v kóme.“

Aký bude jeho osud?


Podľa informácií denníka Bild Schumacher reaguje na podnety od svojich blízkych, manželky a detí. Údajne počuje aj ich hlasy. Nie všetky prognózy sú však priaznivé. Britský denník The Telegraph cituje neurológa Ericha Riederera, ktorý tvrdí, že sa Schumacher úplne neuzdraví už nikdy. Je presvedčený, že do konca života zostane invalidom a bude závislý na pomoci okolia. Napriek tomu hovorí, že prebudenie z kómy je veľmi pozitívne a dáva jeho rodine novú nádej. To, ako veľmi je jeho mozog poškodený a do akej miery bude schopný vrátiť sa do života, ukáže až čas.

Nahý futbalový škandál


To, že športové podujatia so sebou prinášajú aj nejeden problém a škandál, neprekvapí hádam nikoho. Zlé verdikty rozhodcov, prasknuté nervy, nedovolené zákroky. Málokto by ale čakal, že komentovaným škandálom futbalových majstrovstiev sa stanú nahí hráči.

O rozruch sa postarali Chorváti, ktorých paparazzi nachytali pri hotelovom bazéne úplne nahých. Fotografie unikli na internet a rýchlo sa stali hitom. Tréner tímu Niko Kovač sa právom rozčúlil, hráči po škandále dokonca odmietajú ďalej komunikovať s novinármi. "Hráči už nebudú dávať rozhovory po tom, čo ste im urobili. Predstavte si seba na ich mieste. Majú rodiny, ktoré tie fotky uvidia," povedal tréner.

Z etického hľadiska sa Webmagazín rozhodol fotografie neuverejniť.

Video týždňa


V kategórii Video týždňa dnes vyhráva reklama na MHD z Českých Budějovíc, ktorá sa svoje 105-te narodeniny rozhodla osláviť vo veľkom štýle. Veď, pozrite sa na to sami.

Komentáre