Život

Počuli ste už o festivale penisov? Vieme, kde ho každoročne organizujú

"Preskakovanie bábätiek diablami alebo lezenie na vysokú koláčovú vežu. Aj takto sa ľudia vo svete zabávajú."

Zuzana Onufer, 20. júna 2015 12:00
Španielsky festival El Colacho. Foto: TASR/AP
Návšteva hudobného festivalu, hradných slávností alebo gastronomických podujatí patrí k obľúbeným letným atrakciám, ktoré navštevuje množstvo Slovákov. Ale čo tak vyskúšať niečo netradičné. Vo svete sa organizuje viacero podivných festivalov, o akých by sa vám ani nesnívalo.

Festival preskakovania bábätiek


Väčšina katolíkov je pokrstených tak, že ich jemne ponoria do vody, čím sa očistia od dedičného hriechu. V španielskej obci Castrillo de Murcia sú však bábätká položené na zem a preskakujú ich muži preoblečení za diablov. Každoročný španielsky festival, známy ako El Colacho, sa koná do 60 dní po Veľkej noci počas náboženského sviatku Božieho tela.

Žiadne konkrétne vysvetlenie pre tento bizarný rituál neexistuje, ale datuje sa od začiatku 17. storočia. Malé bábätká umiestňujú na vankúšiky na rušnej ulici nielen miestni, ale aj dovolenkári. Potom sledujú, ako muži oblečení v žltých kostýmoch s maskami na tvári pobehujú, strašia ľudí a preskakujú ich ratolesti. Akonáhle sú malí hriešnici preskočení, sú zbavení dedičného hriechu. Následne ich obsypú ružovými kvietkami a rodičia sú šťastní najmä z toho, že ich dieťa slávnosť prežilo.

Koláčová veža


Cheung Chau Bun Festival, ktorý má viac ako sto rokov, sa koná v Hong Kongu na počesť boha Pak Tai. Ten uchránil dedinčanov pred morom, ktorý ostrov pustošil v roku 1894. Hlavnou atrakciou festivalu je viac ako 18 metrov vysoká veža, ktorá je obsypaná koláčmi. Odvážlivci na ňu musia vyliezť a počas troch minút nazbierať čo najviac koláčikov. Ostatní ich povzbudzujú a potom sa napchávajú pozbieraným sladkým pečivom od tých najlepších pekárov. Na festivale zažijete aj rôzne sprievody s drakmi a tanečníkmi. Veľkým lákadlom sú aj levitujúce deti v rôznych pózach a kostýmoch.

Penisový festival v Japonsku


Prvá nedeľa v apríli patrí v Japonsku už tradične oslave plodnosti na Kanamara Matsuri Festival, hovorovo penisový festival. Každoročne si získava čoraz väčšiu obľubu, najmä u západných turistov. Na festivale môžete zažiť sprievod za obrovským ružovým penisom s názvom Elizabeth. V stánkoch si kúpite rôzne lízatká, sviečky, okuliare, kľúčenky alebo sošky, samozrejme všetko v tvare penisu. Festival navštevujú rodiny s deťmi, ale je to aj obľúbené miesto ľudí rôznej sexuálnej orientácie.

Ústredným motívom festivalu je oceľový falus. Legenda hovorí, že mocný démon, ktorého láska k žene nebola opätovaná sa jej pomstil tým, že všetkým jej milencom odhryzol pred stykom penis. Dedinčania však na démona prichystali pascu v podobe oceľového penisu, ktorý si nasadil ďalší ženin milenec. Démon si na ňom vylámal zuby a nadobro opustil ženinu pošvu. K tejto udalosti bola postavená svätyňa Kanayama, kde chodia božstvá prosiť o pomoc páry, ktoré si chcú založiť rodinu.

Majstrovstvá sveta v pretláčaní nohami


World Toe Wrestling Championships sa každoročne od roku 1976 koná v anglickom meste Ashbourne. Súťažia muži aj ženy v rôznych vekových kategóriách. Tento nový šport vraj založili preto, aby v ňom vždy dominovalo Anglicko. Súťaží sa na podlahe v ohradenom štvorci. Súperi sedia, pričom obe nohy majú vo vzduchu. Jedným chodidlom sa súťažiaci o seba zaprú a pretláčajú sa. Vyhrá ten, kto pritlačí nohu súpera k drevenému minimantinelu.

Zdroj: notesofnomads.com, dailymail.co.uk, slate.com, ashbournenewstelegraph.co.uk

ODPORÚČAME AJ:
Socha slobody: Päť zaujímavostí o symbole Ameriky
Michaela Čobejová: Obľúbená sestrička Kamila má narodeniny
Lacná dovolenka a skvelé zážitky: Eva a Marek predstavujú couchsurfing
Highlighty týždňa: Faith No More navštívili Slovensko
LIKE DŇA: Virálne skoky

Komentáre