Život

Highlighty týždňa: Futbal, hokejová radosť a nový prezident

"Uplynulý týždeň sa niesol v znamení športu. V Brazílii odštartovali futbalové majstrovstvá, Gáborík nad hlavu zdvihol Stanleyho pohár, Tatar je najlepší v NHL. A oficiálne máme nového prezidenta."

Veronika Rosputinská, 16. júna 2014 6:00
Otvárací ceremoniál MS vo futbale Foto: TASR/AP Photo


Futbal, jeden z najpopulárnejších športov na svete, opäť na niekoľko týždňov získa obrovskú pozornosť. Otváracím zápasom medzi domácou Brazíliou a Chorvátskom odštartovali v poradí už dvadsiate Majstrovstvá sveta vo futbale.

Tí, ktorí futbal milujete, si rozhodnete prídete na svoje a vy ostatní, zmierte sa s tým, že o pozornosť svojho partnera či partnerky milovníčky budete bojovať s televízorom. Finálový zápas je najsledovanejšou športovou udalosťou vôbec, nehrabú sa neho dokonca ani finálové hokejové turnaje na olympiáde. O FIFA World Cup sa tento rok bojuje v dvanástich mestách na rovnakom počte štadiónov a o túto prestížnu trofej sa uchádza 32 tímov z celého sveta. Víťaz bude jasný 13. júla.

Futbalový hit?


Ako každé podujatie tohto druhu, aj toto bolo otvorené slávnostným ceremoniálom - na štadióne Arena Corinthians v Sao Paulo, a podieľalo sa na ňom množstvo umelcov. Nechýbali tanečníci, gymnasti, skokani na trampolíne a šou, ktorá mala divákom poodhaliť niečo z histórie usporiadateľskej krajiny. Všetko režírovala Belgičanka Daphné Cornezová.

Počas ceremoniálu vystúpili aj latinsko-americká diva populárnej hudby Jennifer Lopez, raper Pitbull a miestna speváčka Claudia Leitteová, ktorí zaspievali hymnu šampionátu „We Are One“. Ako sa vám song páči? Niektorí futbaloví nadšenci sa totiž dožadujú znovuobrody hitu Waka Waka od Shakiry, ktorý bol hymnou MS 2010.


Hokejová radosť


O hokejovú radosť sa minulý týždeň postarali hneď dvaja našinci. Marián Gáborík po prvý raz vo svojej kariére nad hlavu zodvihol Stanleyho pohár, keď jeho tím Los Angeles Kings vyhral v piatom súboji finále play off nad New York Rangers. Radosť bola o to intenzívnejšia, že sa to „kráľom“ podarilo na domácom ľade.

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo
„Chalani sa teraz určite tešia a ja tiež. Som šťastný, že teraz aj ja môžem s nimi oslavovať ako víťaz. Myslím si, že náš tím si Stanleyho pohár plne zaslúžil. Všetci moji kamaráti z Trenčína už trofej vyhrali, konečne prišiel rad na mňa, aby som ju priniesol domov," tešil sa po zápase Gáborík.

Dôvod na úsmev má aj krídelník Tomáš Tatar, ktorého portál TSN vybral do ankety najlepších hokejových akcií uplynulej sezóny. Vo finálnom súčte získal vyše 3,5 milióna hlasov, čo predstavuje až 67 percent z celkového počtu. Tomáš Tatar sa tak napokon stal absolútnym víťazom tejto ankety.
Pozrite si akciu, ktorá mu priniesla tento úspech.


Slovenský prezident Andrej Kiska


„Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dbať o blaho slovenského národa, národnostných menšín a etnických skupín žijúcich v Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem vykonávať v záujme občanov a zachovávať i obhajovať ústavu a ostatné zákony. Sľubujem," citoval Andrej Kiska Ústavu SR počas nedeľňajšej inaugurácie. Ujal sa tak funkcie slovenského prezidenta.

Viac na túto tému sa dočítate v tomto článku.

Komentáre