Život

Medzinárodné preteky psích záprahov budú pokračovať nočnou etapou

"V poradí už druhý ročník medzinárodných pretekov psích záprahov pri Dobšinskej ľadovej jaskyni odštartoval uplynulý víkend majstrovstvami Slovenska."

TASR, 2. februára 2024 11:06
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová
Stratená 2. februára (TASR) - V areáli bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni sa v piatok uskutoční nočná etapa medzinárodných pretekov psích záprahov. Na podujatí, ktoré bude pokračovať aj počas víkendu, sa v rôznych súťažných kategóriách predstavia tímy mašérov z viacerých európskych krajín. Pre návštevníkov bude zabezpečená aj kyvadlová doprava. TASR o tom informovala krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Košice región turizmus (KRT).

V poradí už druhý ročník medzinárodných pretekov psích záprahov pri Dobšinskej ľadovej jaskyni odštartoval uplynulý víkend majstrovstvami Slovenska. Podujatie v piatok o 18.00 h pokračuje nočnou etapou a ďalšími pretekmi počas soboty (3. 2.) a nedele (4. 2.), keď je naplánované celkové vyhodnotenie Veľkej ceny Ľadovej. Tímy mašérov zložené z pretekárov zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska, Rakúska, Nemecka, Talianska, Belgicka a Moldavska v rámci pretekov súťažia vo viacerých kategóriách rozdelených podľa počtu zapriahnutých psov.

"Národný šport štátu Aljaška je veľmi atraktívny, a to predovšetkým z dôvodu prítomnosti psov. Je to fantastické podujatie pre celé rodiny," priblížila výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková. Organizátori očakávajú veľký počet návštevníkov, pripravené budú preto dve záchytné parkoviská, z ktorých bude do areálu premávať kyvadlová doprava.

Komentáre