Život

Kino novinky týždňa: Film o technologickom géniovi Stevovi Jobsovi

"Tento týždeň sa môžete tešiť na viaceré filmové lahôdky."

Tomáš Kušnír, 11. novembra 2015 12:00
Steve Jobs. Foto: TASR/AP

Steve Jobs


Jeho vášeň a vynaliezavosť boli hybnou silou v digitálnom veku, revolučným technológiám obetoval svoj život. V konečnom dôsledku to ovplyvnilo jeho rodinný život a pravdepodobne aj jeho zdravie. V tomto filme uvidíme úspechy a pády tohoto technologického génia, ktorý sa neskôr stal generálnym riaditeľom spoločnosti Apple Inc. Steven Paul Jobs.



Stratení v Mníchove


Sir „P“, deväťdesiatročný papagáj šedý, ktorý kedysi patril Eduardovi Daladierovi, sa na pozvanie riaditeľa Francúzskeho kultúrneho inštitútu ocitne v roku 2008 v Prahe ako živá relikvia z dôb Mníchovskej dohody. Sir „P“ po Daladierovi jeho hlasom dodnes opakuje niektoré dôležité vety a prehlásenia. Papagája za dramatických okolností unesie český novinár Pavel a na základe papagájových kontroverzných citácií Daladiera rozpútava medzinárodný politický škandál.



Otcovia a dcéry


Príbeh slávneho amerického spisovateľa v podaní oscarového Russella Crowa a jeho komplikovaného vzťahu s dcérou. Mladá žena Katie Davies (Amanda Seyfried) prekonáva problémy vo svojom partnerskom vzťahu, vyplývajúce z ťažkého detstva s jej otcom Jakeom (Russell Crowe), známym a oceňovaným románopiscom bojujúcim s depresiami.



Taxi Teherán


Víťazný film Berlinale 2015 z ilegálnej dielne Džafara Panahího triumfuje nad politickou represiou. Renomovaný iránsky tvorca sa vo svojom druhom filme nakrútenom v rámci núteného domáceho väzenia premenil na taxikára, ktorý prostredníctvom rozhovorov s rôznymi klientami ponúka kritický pohľad na iránsku spoločnosť. S kamerou pripevnenou za predným sklom svojho auta - taxíka nakrútil Panahí film , ktorý povie viac, ako mnohé sociopolitické štúdie.



ODPORÚČAME AJ:
Rozišli ste sa s partnerom? Poradíme vám, ako sa s tým vyrovnať
Žena, ktorej sa zjavovala Panna Mária: Zachytiť jej krásu je nemožné
Obchodníci s ľuďmi lákajú na prácu s podozrivo vysokou odmenou
Globálna správa o znečistení: Najväčšou hrozbou je olovo
Ženy žijú dlhšie, sú vzdelanejšie, ale zarábajú menej než muži

Komentáre