Život

Je to oficiálne – slovenské víno dobylo ženský svet

"Obrovský úspech pre Slovenské Vinice! "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 14. novembra 2019 10:50
Foto: Slovenské Vinice
Ružové víno Cabernet Sauvignon Rose 2018 získalo zlatú a biele Chardonnay 2018 striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej súťaži hodnotenej výhradne ženami Women´s Wine and Spirits Awards v Londýne. Obe vína značky Slovenské Vinice vybrala stočlenná ženská porota ako jediných reprezentantov Slovenska z tisíc vzoriek zo 45 krajín.

Hodnotu úspechu Slovenských Viníc znásobuje fakt, že porotu tvorili najznámejšie someliérky a obchodníčky z celého sveta, ktoré nakupujú víno pre najväčšie obchodné siete a špecializované predajne po celej planéte. Líder slovenského liehovarníckeho trhu ST.NICOLAUS, pod ktorého krídla Slovenského Vinice patria, pritom prihlásil do súťaže svoje vína prvý krát a obe si hneď odniesli najprestížnejšie ocenenia.
Cabernet Sauvignon Rose 2018 a Chardonnay 2018 Foto: Slovenské Vinice

Za zmienku stojí aj fakt, že zlatú medailu získalo práve ružové víno z neskorého ručného zberu Cabernet Sauvignon Rosé 2018 z nitrianskeho rajónu. Ružové vína sú totiž všeobecne považované za doménu žien, a preto uspieť a zvíťaziť v čisto ženskom posudzovaní v tejto kategórii je veľmi vzácne. Striebornú medailu expertky pre zmenu udelili slovenskému akostnému odrodovému vínu Chardonnay 2018 z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti u ktorého je zaujímavé, že dokázalo poraziť aj oveľa drahšiu konkurenciu.
Cabernet Sauvignon Rose (Gold Certifikate) Foto: Slovenské Vinice

Chardonnay (Silver Certifikate) Foto: Slovenské Vinice

Teší nás a zároveň sme hrdí, že odborníčky z celého sveta ocenili kvalitu našich vín Slovenské Vinice. Obe medaile potvrdzujú majstrovstvo slovenských rodinných vinárov a skvelú prácu našich odborníkov, ktorí s nimi spolupracujú a dorábajú tie najlepšie vína,“ hovorí Zuzana Strížová, brand manažérka značky Slovenské Vinice.

Mimoriadny úspech zaznamenali vína zo Slovenských Viníc aj v minulom roku, keď sa dostali na menu viacerých michelinských reštaurácií vo Francúzsku. Druhý obrovský úspech preniesol Slovenské Vinice z prémiových reštaurácií do obľúbeného francúzskeho obchodného reťazca. Stali sa exkluzívnou novinkou tradičného jesenného trhu vín "Foire aux Vins" 2018, ktorý každoročne priláka do obchodných reťazcov a predajní s vínom tisícky zákazníkov, v sieti predajní Super U.
Vína na sutazi Women´s Wine and Spirit Awards 2019 Foto: Slovenské Vinice

Koncept Slovenské Vinice prináša vo svojich fľašiach na pulty každý rok to najlepšie, čo sa na Slovensku urodilo. Vína do jednotlivých kolekcií vyberá tím odborníkov na čele s francúzskym enológom Jeanom Danielom Angibaudom.

O vínach kolekcie Slovenské Vinice sa dozviete viac na www.slovenskevinice.sk.

Komentáre