Život

Highlighty týždňa: Zadok brankára Laca a smrteľná hra

"Hviezdou internetu sa z minúty na minútu vďaka faulu stal brankár Laco. Okrem jeho videa sa sociálnymi sieťami šíri aj hra, ktorá má na konte už aj prvé obete na životoch."

Veronika Rosputinská, 17. februára 2014 6:00
Na snímke vpravo prekonaný slovenský brankár Ján Laco, vľavo premieňa samostatný nájazd ruský hráč Iľja Kovaľčuk. Foto: TASR/Michal Svítok


Internetu a sociálnym sieťam v uplynulom týždni dominovali športové témy. Nečudo, veď olympiáda je už v plnom prúde a začiatku sa dočkalo aj jej najväčšie lákadlo – hokejové zápasy. Štart pod piatimi kruhmi sa nášmu tímu nevydaril podľa predstáv a očakávaní, hneď v prvom zápase prehral s Američanmi vysoko 1:7. Náprava reputácie s papierovo slabším Slovinskom sa nekonala a zostava trénera Vladimíra Vůjtka odchádzala so zvesenými hlavami, keďže po prvý raz v histórii ich Slovinci zdolali a to s náskokom dvoch gólov. Po tomto zápase bolo rozhodnuté – Slovensko sa ocitlo na chvoste tabuľky.

Slová kritiky na výkony slovenského tímu sa sypali z každej strany a vo výhru, alebo aspoň slušne odohratý zápas, verili pravdepodobne už len skalní fanúšikovia. Nepomáhal najmä fakt, že Slovensko čakal náročný súper – Rusko nabité svojimi najväčšími hviezdami. Od začiatku zápasu to vyzeralo veľmi vyrovnane, miestami sa zdalo, že Rusi čakajú na pozvánku či natiahnutie červeného koberčeka priamo pred našu bránku. Zápas sme síce prehrali, ale Rusov sme dohnali až k samostatným nájazdom, za čo sme si vyslúžili náš prvý olympijský bod. A Čechov za súperov do osemfinále.

Laco, hviezda internetu


Hviezdou zápasu bol jednoznačne brankár Laco, ktorý odohral famózny zápas. Podržal nás najmä v tretej tretine, ktorá pre slovenský tím znamenala aj dlhých osem minút v oslabení. Hviezdou internetu sa však nestal pre brankárske kvality, ale vtipný „bodyček“ na Tereščenka, ktorého odstavil svojím zadkom. Na trestnú lavicu síce týmto nedovoleným zákrokom poslal spoluhráča Tatara, no v priebehu pár minút sa jeho video dostalo hádam všade.



Vyzývam ťa


Facebookom sa už nejaký ten piatok šíri nezmyselná hra pod názvom NekNomination, ktorej podstatou je vyzvať priateľov, aby sa nechali natočiť pri plnení úlohy a video následne zavesili na Facebook. A vaši ďalší priatelia vás majú prekonať ešte odvážnejším či bláznivejším videom.

Nič by na tom nebolo zlé, keby hra prinášala len potešenie a zábavu. Bohužiaľ, predmetom výziev sa stávajú tie alkoholové a niektorí ľudia sa nebránia namiešať si smrteľné kombinácie. Portál Theguardian.com nedávno informoval o smrti iba 19-ročného mladíka, ktorý sa stal jednou z obetí svojho drinku, po ktorom odvážne skočil do rieky. A nešlo zďaleka o prvú obeť bláznivých výziev.



Do tejto hry sa už začali zapájať aj Slováci, pár z nich mám aj medzi svojimi priateľmi. Zatiaľ sa vyzývajú k vypitiu veľkého piva, z čoho im smrť nehrozí, no už propagovanie samotnej myšlienky je nanajvýš na zamyslenie. Nikdy neviete, čo sa môže zrodiť v hlave podnapitého tínedžera, pre ktorého je svet gombička a jeho schránka nezničiteľná. Vyzývam vás, nevyzývajte sa.

Komentáre