Život

Highlighty týždňa: Rekordne rýchly gól Čecha Hertla

"Prvenstvo v kategórii najrýchlejší gól na hokejových majstrovstvách sveta síce drží Bielorus Demagin, Čech Hertl však zaostáva iba o tri sekundy. Video rekordne rýchleho gólu nájdete v článku."

Veronika Rosputinská, 12. mája 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Témou číslo jeden na sociálnych sieťach bol uplynulý týždeň hokej. V Minsku odštartovali majstrovstvá, ktoré na Slovensku patria medzi najsledovanejšie športové podujatia. Keď sa blíži prvý zápasový deň, vlajok sú plné ulice aj kancelárie. Fandia deti aj dospelí, muži aj ženy. Podarí sa po dlhom čase siahnuť nášmu národnému mužstvu na niektorý z kovov? A tým nemyslíme pohladenie medaily na drese kamaráta z konkurenčnej šatne...

Tím poskladaný z ťahúňov zlatej generácie v podobe Miroslava Šatana a Ladislava Nagya a mladých slovenských nádejí ako Martin Réway, Tomáš Tatar či Richard Pánik odchádzal z Bratislavy s nie veľkou podporou verejnosti. Prvé dva zápasy mnohí považovali za jasné. V náš neprospech. A hoci sa slová neprajníkov potvrdili, v oboch prípadoch veľa k vytúženým víťazstvám nechýbalo. V prvom zápase s odvekým rivalom z Čiech sme po strele Viedenského viedli, no tesne pred koncom tretej tretiny vyrovnal veterán Jágr. V predĺžení po strele z modrej sa vďaka Klepišovi tešili Česi. Družine spod Tatier sa náplasťou na dušu stal jeden bod.

Z balady báseň?


V podobnom duchu sa niesol aj náš druhý zápas s Kanadou. Hra bola vyrovnaná, opäť sme viedli. Z toho sme sa však tešili len päť minút, keď vyrovnal Ward. A odštartoval hokejovú baladu, ktorá krásnu hru a nádeje na výhru premenila na nelichotivý výsledok 1:4. Tentoraz bez náplasti.

Slovami klasika, nádej umiera posledná. Pred slovenským mužstvom je ešte dostatok zápasov na to, aby sa zohralo, mladíci nabrali na sebavedomí a lídri rozhodovali. Už dnes popoludní môžu hokejovú báseň zarecitovať Francúzom.

Rekordne rýchly gól


Hokejový sviatok síce len odštartoval, no kniha rekordov je už oprášená. Kronikári do nej veľkými písmenami môžu zapísať meno Tomáš Hertl, ktorému sa podarilo skórovať už osem sekúnd po úvodnom vhadzovaní. Čech sa tak stane hráčom s druhou najrýchlejšou úvodnou strelou v histórii šampionátov. O tri sekundy rýchlejší bol Bielorus Demagin, ktorému sa otvoriť skóre podarilo o tri sekundy skôr. Stalo sa tak počas MS v roku 2009 v zápase s Fínskom.

Komentáre