Život

Highlighty týždňa: Nové Hviezdne vojny vyniesli 517 miliónov dolárov

"Sila sa prebudila. Fanúšikovia Hviezdnych vojen sa dočkali siedmeho pokračovania populárnej ságy."

Webmagazin.sk/TASR, 21. decembra 2015 12:00
Fanúšikovia Hviezdnych vojen. Foto: TASR/AP
Siedmy diel ságy Hviezdne vojny pod názvom Sila sa prebúdza doteraz na predaji lístkov po celom svete vyniesol galaktických 517 miliónov USD (477,11 milióna eur). Hviezdne vojny tak výrazne prekonali aj júnovú premiéru Jurského sveta, ktorá zarobila rekordných 208,8 milióna USD. Siedmy diel ságy už zlomil niekoľko filmových rekordov a získal si priaznivú odozvu divákov aj kritikov. Len v piatok 18. decembra, čo bol prvý kompletný deň v amerických kinách, vyniesol 120,5 milióna USD. Ide o historicky najvyššiu sumu, ktorú film na predaji lístkov zarobil za jediný deň. Film "Sila sa prebúdza" sa začal premietať po celom svete od stredy 16. decembra.



Kandráčovci vydali vianočný album Koleda


Koleda je názov nového albumu skupiny Kandráčovci, ktoré si môžu fanúšikovia tohto folklórneho ansámblu nájsť pod vianočným stromčekom. Po dvoch rokoch prichádzajú muzikanti z východu Slovenska s novým vianočným albumom plným kvalitnej muziky, známych aj menej známych kolied a piesní. Album Koleda je už v týchto dňoch zlatý a do konca kalendárneho roka sa dá predpokladať aj jeho platinová podoba. Viac ako 60 minút muziky si fanúšikovia nájdu v 21 skladbách, na ktorých spolupracovalo veľké množstvo skvelých muzikantov a spevákov.



Hviezdou Plesu v opere bude známy spevák Paul Young


Ples v opere otvorí úderom na gong opäť muž. Svoje najväčšie hity v historickej budove Slovenského národného divadla zaspieva 9. januára 2016 svetová hviezda hudobnej scény Paul Young. Dobročinný 16. ples v opere venuje celý výťažok od hostí nadchádzajúceho ročníka nadácii Socia na zriadenie a prevádzku 4. centra včasnej intervencie na Slovensku. Ples v opere začal písať svoju históriu v roku 2001. Na začiatku bol zámer nadviazať na plesovú tradíciu, ktorá sa pestovala v mestách po celom Slovensku.



ODPORÚČAME AJ:
LIKE DŇA: Tento kaderník vás ostrihá s mečom aj s ohňom
Highlighty týždňa: Prezidentský pár USA vybral obľúbenú pieseň roka
V Škandinávii môžu na Luciu rodičia dostať raňajky do postele
Ktorá krajina môže byť vodcom klimatického pokroku? Neuveríte
Rodič by nemal klásť dôraz na dekorácie, ak zriaďuje izbu pre bábätko

Komentáre