Život

Highlighty týždňa: Gáborík a cesta k trofeji, Nadal vyhral deviatykrát

"Slovenský hokejista Marián Gáborík je len kúsok od zisku najcennejšej hokejovej trofeje. Radosť zo Stanleyho pohára môže prísť po dvoch zápasoch."

Veronika Rosputinská, 9. júna 2014 6:00
Marián Gáborík (vpravo) sleduje gól svojho spoluhráča Dustina Browna cez brankára NY Rangers Henrika Lundqvista. Foto: TASR/AP Photo


Slovensko sa tento týždeň konečne posunulo k letu, včera sa vyhlo aj povestnej „Medardovej kvapke“. Nuž, asi by sme sa mali pripraviť na tropické dni. Horúco bude aj hokejistom LA Kings, ktorí bojujú o Stanleyho pohár s tímom NY Rangers.

V boji o najcennejšiu hokejovú trofej je aj Slovák Marián Gáborík, ktorý so svojím tímom LA Kings vyhral už dva zápasy. Tretí sa odohrá v utorok o druhej ráno stredoeurópskeho času v New Yorku. Čo myslíte, prinesie Gáborík na Slovensko Stanleyho pohár?

Nadal dobehol Samprasa


Ikona španielskeho tenisu Rafael Nadal zostane svetovou jednotkou – už deviatykrát v kariére sa stal víťazom dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zároveň získal svoju štrnástu trofej z podujatí veľkej štvorky a dobehol tým legendárneho amerického tenistu Petea Samprasa. Stále však má čo naháňať, Roger Federer má trofejí už sedemnásť.

Rafael Nadal pózuje s trofejou po jeho víťazstve nad Srbom Novakom Djokovičom vo finále grandslamového tenisového turnaja Roland Garros v Paríži. Foto: TASR/AP Photo
"Dnešný triumf je pre mňa veľmi emotívny, veď som vyrovnal rekord Petea Samprasa. Na Australian Open som nemohol hrať naplno, pobolieval ma chrbát, som rád, že v Paríži som bol fit. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu," nechal sa Nadal počuť v prvom interview ešte na kurte.

Batoľa so psíkom


V kategórii video sme tu už mali spev, šport, dojímavé aj vtipné okamihy. Dnes sme rozhodli pre toto milé video zachytávajúce malé batoľa a jeho psíka. Deti a zvieratká, komu by sa táto kombinácia nepáčila? Nech sa páči, tu sú Theo a Beau.

Komentáre