Život

Fotografia s fantáziou: Pohľad zhora očarí a ponúkne svet ako na dlani

"Bezpilotné drony, ktoré sa používali najprv v armáde, sa dostávajú do čoraz viac oblastí, vrátane umenia fotografie a filmu. Čo by ste povedali na zdokumentovanie svojej svadby z vtáčej perspektívy?"

Romana Juhásová, 22. mája 2014 10:00
Videocopters.eu/ Robert Vano Gallery.com Foto: Videocopters.eu/ Robert Vano Gallery.com


Od vojenských účelov, cez spravodajstvo, policajné vyšetrovanie, doručovanie zásielok, mapovanie územia farmármi, tvorbu reklamných video prezentácií v realitnom a developerskom segmente, až po inovatívne filmové a fotografické foto a video zábery. Podľa fotografa a spoluzakladateľa VIDEOCopters.eu, Petra Lisého, bol široko uplatniteľný potenciál multikoptér objavený približne pred dvoma rokmi, pričom najväčší boom sa očakáva už tento rok. A to i vďaka tomu, že dnes je už produkt v amatérskej podobe prístupný aj pre širokú verejnosť.

Videocopters.eu/ Robert Vano Gallery.com Foto: Videocopters.eu/ Robert Vano Gallery.com
VIDEOCopters.eu odbremení laika od technicky náročnej výstavby a ako prvá na Slovensku ponúka multikoptéry plne poskladané, odladené a pripravené na lietanie. „Dosiaľ sa drony nikde nepredávali v kompletnom sete s nárokmi video a foto profesionála. Aby boli prístupné i pre laikov bez akýchkoľvek modelárskych schopností, prišli sme s ideou uplatniť svoje technické zručnosti a ponúkame ich v kompletnom balení, dokonca na mieru." Ovládanie je jednoduché, avšak, ako hovorí Peter Lisý, nie je to hračka a zariadenie si vyžaduje zodpovedný prístup.



Záujemcami o produkt sú najmä kreatívni fotografi, ktorí inovatívnymi zábermi z nových uhlov robia radosť nielen sebe, ale aj zákazníkom, napríklad pri svadobnej fotografii a videu. Možnosti sú však neobmedzené, zaujímavé zábery zatraktívnia nejedno svadobné portfólio. Technickými záležitosťami sa zaoberať nemusíte, lietajúce drony dnes dokáže ovládať naozaj každý. Fotograf nemusí byť zároveň modelárom, quadrocoptéry sú okamžite pripravené lietať a výsledok sa odvíja len od individuálnej fantázie.

SVADOBNÁ ROMANTIKA V KAŠTIELI




VYHLIADKOVÝ LET NAD BRATISLAVOU


Komentáre