Život

Finále Bratislavského kultúrneho leta bude pri fontáne aj s Lúčnicou

"V sobotu je od 15.00 h pre verejnosť pripravený program pod názvom Lúčnica a deti s vystúpeniami 11 detských folklórnych súborov. "

TASR, 31. augusta 2024 8:42
Na snímke záber z choreografie Vitaj jar v rámci slávnostného galaprogramu Lúčnice k životnému jubileu profesora Štefana Nosáľa. Foto: TASR - Michal Svítok

Bratislavské kultúrne leto uzatvorí Finále pri fontáne. Na bratislavskom Námestí slobody vystúpi počas víkendu 55 členov umeleckého súboru Lúčnica a Slovenská filharmónia (SF) so 75-členným orchestrom.

V sobotu je od 15.00 h pre verejnosť pripravený program pod názvom Lúčnica a deti s vystúpeniami 11 detských folklórnych súborov. Večer vyvrcholí o 19.30 h hodinovým programom tanečníkov a hudobníkov z Lúčnice s ich vystúpeniami, ako napríklad Vyhadzovaná, Sviatok na Zemplíne, Šarišská polka a ďalšie.

Hudobní priaznivci si môžu v nedeľu (1. 9.) o 17.00 h pozrieť vystúpenie Slovenskej filharmónie. Vypočuť si môžu to najlepšie z koncertov uplynulej, ale aj nadchádzajúcej sezóny. Pod taktovkou jej šéfdirigenta Daniela Raiskina zaznejú diela Piotra Iľjiča Čajkovského, Alexandra Moyzesa, či Antonína Dvořáka. Koncert obohatí aj filmová hudba z kultových diel svetovej kinematografie, kde po boku orchestra vystúpi český saxofonista Felix Slováček ml.

Výhradne pre túto príležitosť postaví Bratislavské kultúrne a informačné stredisko špeciálne pódium s rozlohou takmer 180 štvorcových metrov, na ktorom bude v jednom momente stáť viac ako 75 umelcov. "Umelecký zážitok umocnia LED obrazovky pre prenos plnohodnotného zážitku aj pre návštevníčky a návštevníkov v odľahlejších častiach námestia," avizujú organizátori.

Komentáre