Život

Farebné záhony vyrastú vďaka ekologicky udržateľnej reklame

"Značka rastlinných margarínov RAMA, reklamná agentúra POS Media Slovakia a sieť supermarketov BILLA sa spojili v boji proti vytváraniu zbytočného odpadu. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 13. mája 2022 13:24
Foto: BILLA Slovensko
V novom projekte Slovensko rozkvitá! prinášajú reklamné nosiče zo špeciálneho papiera, ktoré obsahujú semienka lúčnych rastlín. Keď sa aktuálna reklamná kampaň značky RAMA, na ktorú nosiče upozorňujú, na konci mája skončí, unikátne papiere budú v polovici júna zasadené v blízkosti troch supermarketov BILLA v Bratislave-Petržalke, Zvolene a Košiciach. Okolie predajní tak doslova rozkvitne, pričom kampaň po sebe nezanechá žiaden odpad.

V súčasnosti, keď vo svetových riekach a oceánoch plávajú tony plastov a na súši denne pribúda množstvo skládok, viac ako kedykoľvek predtým platí, že najlepší odpad je taký, ktorý nikdy nevznikne. Svoju ekologickú zodpovednosť si uvedomuje aj spoločnosť BILLA, preto sa dlhodobo snaží viesť svoje podnikanie tak, aby malo čo najmenší vplyv na životné prostredie. Že ekologické aktivity je možné realizovať aj kreatívne a unikátne, dokazuje BILLA spolu so značkou RAMA a reklamnou agentúrou POS Media Slovakia v novom projekte Slovensko rozkvitá! Predstavili v ňom reklamné nosiče, ktoré sa ďalej ekologicky zužitkujú – doslova rozkvitnú. Vyrobené sú totiž zo špeciálneho papiera, ktorý obsahuje drobné semienka pestrofarebných lúčnych kvetov. Keď sa ekologická reklamná kampaň, ktorá prebieha vo viacerých predajniach BILLA po celom Slovensku, 31. mája skončí, špeciálne papiere sa 17. júna zasadia do zeme v blízkosti predajní. „V BILLA sme nadšení z nápadu, že aj takú bežnú súčasť predajne, akou sú reklamné nosiče, je možné ďalej využiť ekologickým spôsobom. Už teraz sa tešíme na to, ako po ukončení kampane zasadíme do zeme špeciálny papier, z ktorého vyrastú pestrofarebné lúčne kvety. Vďaka tomuto rozkvitnutému projektu bude okolie troch našich predajní v bratislavskej Petržalke, Zvolene a v Košiciach na prvý pohľad krajšie, čo určite ocenia nielen naši zákazníci, ale aj okoloidúci ľudia,“ uviedla Denisa Pernicová, marketingová riaditeľka BILLA.

Vyrobené s ohľadom na prírodu
Unikátne reklamné nosiče v predajniach BILLA upriamujú pozornosť na rastlinné margaríny. Pre spoločnosť Upfield, pod ktorú spadá značka RAMA a výrobky ako Flora, ProActiv, Hera či Violife, je mimoriadne dôležité, aby jej produkty boli vyrobené jednoduchými procesmi a z ingrediencií pochádzajúcich z prírody. Aj preto sa pýšia označením Clean label, čo znamená, že obsahujú 100 % prísady prírodného pôvodu. Sú bez konzervantov, umelých prísad a farbív, a neobsahujú čiastočne hydrogenované oleje ani transmastné kyseliny. RAMA margaríny majú dokonca o 70 % menší vplyv na klímu ako klasické maslo, potrebujú o polovicu menej vody a vyžadujú o dve tretiny menej pôdy.* Aktuálna, čoskoro už rozkvitnutá kampaň sa zameriava aj na najnovší produkt značky RAMA, ktorou je 100 % rastlinná alternatíva masla. Margaríny RAMA ponúka spoločnosť BILLA v ekologických chladiacich vitrínach, z ktorých neuniká žiaden vzduch, čo šetrí elektrickú energiu a udržiava tovar dlhšie čerstvý. „Tieto vitríny sme zaviedli ako prvý obchodný reťazec na Slovensku. Náklady na elektrinu sme vďaka nim znížili v každej predajni v priemere o 15 % a náklady na vykurovanie dokonca až o 18 %. Aj týmto krokom postupne napĺňame náš cieľ dosiahnuť v roku 2040 klimatickú neutralitu,“ vysvetlila D. Pernicová.

Nový projekt Slovensko rozkvitá! môžu podporiť aj zákazníci, a to zapojením sa do súťaže, ktorá od 2.5. do 31.5. prebieha vo všetkých predajniach BILLA. Okrem toho, že zakúpením výrobkov 1x RAMA 400 g a 1x RAMA 100 % rastlinná alternatíva masla zákazníci prispejú k ochrane životného prostredia a k vlastnému zdravšiemu životnému štýlu, vyhrať môžu športové hodinky Garmin v hodnote 350 eur.**

*Prečítajte si viac o LCA požiadavkách na stránke www.upfield.com/purpose/better-planet/climate-action/
**Pre viac informácií ako sa zapojiť navštívte stránku: https://www.rama-sutaz.sk/

Komentáre