Život

Dobrá novina vyvrcholí Trojkráľovým sprievodom, prijatím u prezidentky

"Kolednícku akciu organizuje eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami vo viac ako 800 obciach a mestách na celom Slovensku."

TASR, 5. januára 2023 15:36
Snímka z Trojkráľového sprievodu v historickom centre mesta Bratislava 6. januára 2019. Foto: TASR Michal Svítok

Aktuálny 28. ročník koledníckej akcie Dobrá novina vyvrcholí Trojkráľovým sprievodom a prijatím u prezidentky SR Zuzany Čaputovej. TASR o tom vo štvrtok informoval projektový manažér Dobrej noviny Jozef Magda.

Kolednícka skupina z Liptovských Sliačov priniesla vianočnú dobrú novinu na prelome rokov Slovákom pôsobiacim v Ríme a vo Vatikáne. Navštívili Pápežské slovenské kolégium sv. Cyrila a Metoda, Pápežskú švajčiarsku gardu, Dikastérium pre východné cirkvi, ako aj Slovenskú redakciu Vatikánskeho rozhlasu. Ich program vyvrcholil účasťou na novoročnej svätej omši v nedeľu 1. januára, ktorú celebroval pápež František.

"Vo štvrtok o 17.00 h navštívia koledníci Dobrej noviny zo Šurian najvyššieho zástupcu Svätej stolice na Slovensku, apoštolského nuncia Nicolu Girasoliho," spresnil Magda.

V piatok 6. januára na sviatok Zjavenia Pána, ľudovo nazývaný sviatok Troch kráľov, Dobrá novina pozýva širokú verejnosť do ulíc hlavného mesta Bratislavy na tretí ročník Trojkráľového sprievodu. Podujatie sa začne o 14.30 h na nádvorí Bratislavského hradu, odkiaľ sa slávnostný sprievod hviezdonoscov, vlajkonosičov, gajdošov a troch kráľov presunie do ulíc Starého Mesta na Hlavné námestie.

"Tradičné koledy a vinše zaznejú aj v Prezidentskom paláci. V pondelok 9. januára o 14.00 h prijme prezidentka Zuzana Čaputová dve kolednícke skupiny," uviedol Magda. Tisíce rovesníkov z celého Slovenska budú symbolicky reprezentovať skupiny z Kátloviec a Podkoníc.

Kolednícku akciu organizuje eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami vo viac ako 800 obciach a mestách na celom Slovensku.

Komentáre