Život

Absolútnou Slovenkou roka 2020 sa stala herečka Kamila Magálová

"Zároveň jej patrí aj prvenstvo v kategórii kultúra a umenie. Záštitu nad týmto ročníkom ankety prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. "

TASR/Webmagazin.sk, 31. augusta 2020 14:17
Foto: TASR Martin Baumann

Galavečerom v historickej budove Slovenského národného divadla (SND) vyvrcholil v nedeľu 12. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka. Titul Absolútna Slovenka roka 2020 získala herečka Kamila Magálová, členka Činohry SND. Zároveň jej patrí aj prvenstvo v kategórii kultúra a umenie.

V kategórii biznis a manažment si ocenenie prevzala Zuzana Stanová, členka predstavenstva spoločnosti RAJO. V oblasti športu zvíťazila Naďa Bendová, trénerka Športového centra polície a úspešného reprezentanta, šprintéra Jána Volka.

Za oblasť médiá a komunikácia získala cenu Mária Gallová, podpredsedníčka Spoločnosti M. R. Štefaníka a šéfredaktorka jej časopisu Bradlo. V kategórii veda a výskum patrí ocenenie Magdaléne Kuželovej, profesorke v odbore farmakológia, vedúcej Oddelenia klinickej farmakológie a farmakoterapie na Katedre farmakológie a toxikológie Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

V kategórii vzdelávanie uspela Tatiana Husárová, zakladateľka a riaditeľka Art Academy v Poprade, kde sa 15 rokov venuje talentovaným deťom v oblasti dramatizácie a cudzích jazykov. V kategórii zdravotníctvo zvíťazila Adela Olšavská, vedúca sestra na Gynekologicko-pôrodníckej klinike v Nemocnici Košice-Šaca, ako pôrodná asistentka pôsobí od roku 1976.

Eva Majerová, učiteľka, hlasová pedagogička, vedúca detského folklórneho súboru Hučava v Hrochoti a vedúca speváckej zložky FS Marína vo Zvolene, získala ocenenie v kategórii podpora mladých talentov. Za oblasť charity patrí ocenenie Márii Sliackej, výkonnej riaditeľke Slovenskej nadácie pre UNICEF, ktorá strávila takmer desať rokov na humanitárnych misiách.

Mimoriadne ocenenie opäť udelila redakcia týždenníka Slovenka a tento rok si ho odniesli dve výnimočné osobnosti — herečka Zdena Studenková a epidemiologička Zuzana Krištúfková.

Záštitu nad týmto ročníkom ankety prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Adeptky na ocenenie vyberala nominačná komisia v zložení Vladimír Bakeš, Rudolf Sivák, Jaromír Pastorek, Jaroslav Rezník, Peter Kováč, Mária Miková, Tomislav Jurik, Eliška Kubíková, Mikuláš Milko a Vladimír Grežo.

Anketa Slovenka roka je pokračovaním podujatia, ktoré týždenník Slovenka organizoval v minulosti pod názvom Žena roka a Muž roka. O víťazkách v jednotlivých kategóriách rozhodujú diváci RTVS formou sms hlasovania a čitatelia Slovenky prostredníctvom kupónov, ako aj internetového hlasovania na www.slovenkaroka.sk. Víťazky jednotlivých kategórií aj laureátky mimoriadneho ocenenia si počas slávnostného večera prevzali bronzovú sošku z dielne výtvarníčky Anny Brisudovej.

Komentáre