Zdravie

Zdravotní klauni rozveselia pacientov aj počas Vianoc

"Zdravotní klauni prichádzajú počas Vianoc na nemocničné oddelenia s vianočnými pesničkami a rekvizitami či vtipnými doplnkami klaunských kostýmov."

TASR, 20. decembra 2022 10:52
Na archívnej snímke zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Foto: TASR - Marko Erd

Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors zavítajú do nemocníc tradične aj v období vianočných sviatkov. Od 24. do 30. decembra usporiadajú 30 klauniád vrátane odprevádzania detí na operácie. Do "klaunovania" sa v rôznych kútoch Slovenska zapojí takmer 40 zdravotných klaunov. TASR o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.

"Dôležité je, aby najmä v tomto čase deti zabudli na smútok a na to, že nie sú doma so svojimi blízkymi. Prinášame im radosť a smiech, v ktorých je skrytý kus nádeje, že po ťažkých chvíľach príde čosi lepšie," uviedol umelecký riaditeľ Pavel Mihaľák. Práve nádej je podľa neho veľmi dôležitá pre deti aj rodičov.

Zdravotní klauni prichádzajú počas Vianoc na nemocničné oddelenia s vianočnými pesničkami a rekvizitami či vtipnými doplnkami klaunských kostýmov. "S deťmi vyzdobia namiesto stromčeka napríklad vešiak či stojan na infúziu, vianočné svetlá rozsvietia rovno na bielom plášti či v klaunskom účese a slová známej koledy úplne popletú," priblížila atmosféru klauniád Dobšinská Novomestská.

Komentáre