Zdravie

Varíme s Denisou Lipovskou: Taliansky mäsový nárez

"Správne nastavené stravovanie a pitný režim sú základom úspechu, hovorí fitness trénerka. Dnes nám navarila taliansku špecialitu."

Veronika Rosputinská, 8. septembra 2014 15:00
Mäsový nárez Foto: Denisa Lipovská


Denisa Lipovská bola ženou ako mnohé z nás. Viac-menej sedavé zamestnanie, málo pohybu, nepravidelná strava, jedným slovným spojením – nezdravý životný štýl. Na manželovo podpichovanie sa rozhodla pre radikálnu zmenu a po niekoľkých mesiacoch vytrvalej driny si vybojovala titul Majsterka Európy v bikiny fitness.

Spolu s cvičením kráča ruka v ruke aj zmena stravovacích návykov. Nepravidelné jedenie (a večerné nájazdy na chladničku) vystriedala pravidelná zdravá strava. A keďže sa Denisa nechcela vrhnúť na extrémne diéty, začala sa venovať vyhľadávaniu a vymýšľaniu vlastných zdravých a zároveň chutných jedál. Tento týždeň nám ich zopár prezradí.

Taliansky mäsový nárez


Taliansky mäsový nárez Foto: Denisa Lipovská

Potrebujeme
500 g mletého hovädzieho mäsa (chudšie mäso)
500 g mletého bravčového mäsa (karé alebo stehno)
(prípadne sa dá nárez spraviť aj úplne diétny z mletého morčacieho mäsa)
1 menšia cibuľa ( nakrájaná na drobno, orestovaná a mierne vychladnutá)
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 malá chilli paprička
1 PL BIO kečupu (bez cukru)
1 ČL Tabasca
3 hrste ovsených vločiek (jemných)
1 hrsť celozrnnej špaldovej krupice/alebo klasickej krupice
2 vajíčka
5 – 6 nadrobno nakrájaných sušených paradajok (v olivovom oleji)
1 PL olivového oleja
60 g nastrúhanej goudy
čerstvé nasekané bylinky (bazalka, petržlenová vňať)
sušené oregano
čierne korenie
soľ

Postup
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame a zmes vylejeme do srnčieho chrbta, ktorý sme predtým vymazali olivovým olejom. Zmes poriadne pritlačíme do nádoby a zakryjeme ju alobalom. Dáme piecť na 170 stupňov na približne 40 minút a na záver odokryjeme alobal a dopečieme ešte 10 – 15 minút. Mäsový nárez necháme v celku vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Ráno vyklopíme z nádoby a krájame. Výborný je na studeno k šalátom alebo na cesty.

Už zajtra sa môžete tešiť na tri chutné šaláty od Denisy Lipovskej.

SÚVISIACE ČLÁNKY:


Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku

Komentáre