Zdravie

Šéfkuchár Marek Petrán radí, ako urobiť skvelé koláče a torty

"Spoločnosť Unilever Slovensko prináša túto jeseň novinku a rozširuje tak svoje portfolio o nový typ margarínu. Pečenie bude ešte jednoduchšie a chutnejšie."

Hera - OTS, 22. septembra 2012 6:00
Krémová torta Foto: Hera
Na slovenskom trhu ste doteraz mohli pod značkou Hera nájsť len jeden produkt. Margarín vhodný na pečenie koláčov či korpusov. Unilever Slovensko vyvinul nový produkt pod názvom Hera maslová, hodiaci sa nielen na pečenie koláčov, ale aj do plniek a krémov. “Maslová príchuť je medzi profesionálnymi i domácimi pekármi najobľúbenejšia. Klasická Hera sa nepoužíva na prípravu krémov, a preto sme sa rozhodli vytvoriť jedinečný margarín na pečenie s príchuťou masla vhodný aj do rôznych plniek,” hovorí Renáta Uhrínová, zástupkyňa spoločnosti Univeler Slovensko.

Heru poznáme už 85 rokov


Hera je silný brand s dlhodobou 85-ročnou tradíciou a imidžom experta na pečenie. Na základe pozitívnej skúsenosti a tradícií predstavujeme novú Heru maslovú, ktorá je kombináciou kvalitného rastlinného oleja a maslovej príchute. Vďaka tomu je výborná do koláčov a krémov, ľahko sa zapracováva do cesta, drží tvar cesta a prináša vynikajúcu chuť. Vo všetkých obchodných reťazcoch ju nájdete v priebehu najbližších dní.
Hera maslová Foto: Hera

Novú Heru vyskúšal šéfkuchár Marek Petrán


Vyskúšali sme Heru maslovú za vás. Šéfkuchár Marek Petrán pripravil recepty, ktoré dajú nový rozmer vášmu pečeniu. Upečte si spolu s ním lahodnú krémovú tortu, ktorej špeciálny recept prinášame práve s jej uvedením na trh. “Hera maslová je alternatívou ku klasickému maslu. Krém krásne vytuhne a jej chuť je naozaj porovnateľná s maslom,” hovorí o svojej skúsenosti šéfkuchár Marek Petrán.

Spoločnosť Unilever Slovensko chce uvedením produktu Hera maslová osloviť a získať spotrebiteľov masla. V budúcnosti plánuje komunikovať produkt prostredníctvom nadlinkovej a podklinkovej kampane, a tým podporiť predaj produktu na slovenskom trhu.

Upečtu si krémovú tortu


Na prípravu cesta:
6 ks vajec
200 g práškový cukor
300 g hladká múka extra špecial
200 g Hera maslová príchuť
1 ks kypriaci prášok
1 ks vanilkový cukor
1 dcl vody

Na prípravu krému:
250 g Hera maslová príchuť
450 ml mlieka
80 g vanilkový puding
200 g kryštálový cukor
1 vanilka

Pracovný postup:
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Bielka vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Do žĺtkov pridáme zmäknutú Heru maslovú, vodu a vymiešame do peny. Pridáme hladkú múku s kypriacim práškom a na záver postupne vmiešame vyšľahaný sneh. Tortu pečieme pri 180 ◦C cca 30 az 40 minút.

Príprava krému:
Do mlieka dáme kryštálový cukor, vanilku a puding, dobre rozmiešame a uvaríme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť. Heru vyšľaháme a postupne pridávame puding a šľaháme .

Na záver:
Na povrch torty použijeme krémovu šľahacku, ktorú vyšľaháme /vychladenú/ a potrieme po celom povrchu torty. Ozdobíme kondenzovaným ovocím.

Komentáre