Zdravie

S hemoroidmi na cestách? Žiadny problém

"Keď sa budete chystať na výlet po Slovensku alebo plánujete dovolenku v zahraničí, s najväčšou pravdepodobnosťou sa nevyhnete teplu, zmene prostredia a odlišným hygienickým zvyklostiam, ktoré zo sebou prinášajú rôzne krajiny a kultúry."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 20. mája 2021 9:00
Foto: Pixabay
Okrem toho, že si spálite chrbát od slnka, vás môžu potrápiť aj iné neduhy, ktoré súvisia najmä s letom počas cestovania a dlhého sedenia – hemoroidy.

Málokto vie, že hemoroidy máme všetci. Jedná s o ochorenie, pri ktorom sa uzlovite rozšíria žily v oblasti konečníka. Podľa štatistík dostane hemoroidy aspoň raz za život až 70 % populácie. Napriek tomu, že na prvý pohľad sa zdajú byť hemoroidy celkom bežnou vecou, faktom zostáva, že sa jedná o problém, ktorý je spojený s hanblivosťou každého, koho trápia. Problémy s hemoroidmi ale nezačínajú a nekončia za dverami toalety. V prípade, že už je problém na svete a začnú sa objavovať typické príznaky, akými sú svrbenie, krvácanie, bolesť a problémy pri vyprázdňovaní, je najvyšší čas nasadiť účinného pomocníka. Napríklad formou lokálnych aplikovaných prípravkov s účinkom podobným botoxu na báze peptidov, ktoré dokážu znížiť abnormálne svalové kontrakcie. Pokiaľ problémy pretrvávajú, je vhodné neotáľať a navštíviť lekára.

„Do ambulancie obvodného lekára najčastejšie prichádzajú pacienti v prvom alebo druhom štádiu ochorenia. Boja sa vyšetrenia, bolesti ale tiež toho, či náhodou nejde o niečo vážnejšie," hovorí MUDr. Jozef Dinka, lekár, ktorý s pacientmi prichádza do kontaktu ako prvý.

Objavte jedinečnú novinku na báze peptidov na slovenskom trhu, ktorá uvoľňuje napäté svalstvo v oblasti konečníka.

Keď problémy kazia radosť
S hemoroidmi sa okrem toho, že sa jedná o spoločenské tabu, spája ešte pár „špecialít“, ktoré dôverne poznajú všetci, ktorí trpia touto chorobou. A často sa o slovo prihlásia vo chvíli, keď si chcete užívať zaslúženú dovolenku.


Zdroj foto: Herb-Pharma

S hemoroidmi na cestách? Žiadny problém!
- Zmena prostredia a dlhé sedenie v lietadle či aute je častým dôvodom vzniku hemoroidov najmä u ľudí, ktorí majú napríklad sedavé zamestnanie, alebo trpia nadváhou. A preto sa na dovolenku vybavte aj pre prípad takýchto nepríjemností. Do kufra si pribaľte masti alebo čípky, ktoré vás zbavia akútnych príznakov. Nezabudnite ani na vlhčené obrúsky a jemný toaletný papier. Správna hygiena je alfou a omegou zdravého pozadia.

- Pokúste sa vyhnúť zápche a kontrolujte si pravidelné vyprázdňovanie. Zaraďte do svojho jedálnička dostatok ovocia a zeleniny, celozrnné pečivo alebo napríklad hnedú ryžu. A naopak, aj keď vás to bude v cudzine lákať, radšej sa vyhýbajte pikantným pokrmom, množstvu alkoholu alebo perlivým nápojom.

- Nerobte si z toalety miesto, kam si chodíte čítať alebo lúštiť krížovky. A to ani doma a ani na dovolenke, kde pravdepodobne disponujete väčším kľudom a dostatkom času. „Vysedávanie“ na toalete neprospieva, u ľudí trpiacich hemoroidmi, oslabenej žilovej stene. Výsledkom je potom chronická zápcha a následná bolesť pri vyprázdňovaní.

Rýchlou a efektívnou pomocou pri prvotných príznakoch hemoroidov sú prípravky Hemorrelax.
- Po kúpaní v jazere alebo mori si prezlečte plavky. Ženy sú v tomto prípade naviac náchylné na ďalšie intímne neduhy, a tak to pre ne platí dvojnásobne. Ostávať v mokrých plavkách môže byť taktiež cestou k rozšíreným hemoroidom.
- To isté tiež platí aj pre športové oblečenie. V lete sa telo potí oveľa viac a preto je dôležité obliekať si na šport nielen funkčné a kvalitné oblečenie, ale tiež sa ihneď po spotení preobliecť do suchého.

Komentáre