Zdravie

Projekt Nebuď otrok drog ide do finále

"Od druhej polovice decembra 2020 boli na webových stránkach TASR postupne zverejnené časti seriálu Opýtaj sa hviezdy. "

TASR, 19. februára 2021 17:38
Nebuď otrok drog 6 Foto: TASR TV
Bratislava 19. februára (TASR) – Projekt „Nebuď otrok drog“, ktorý pripravuje Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR), sa blíži do finále. Verejnoprávna tlačová agentúra ho realizuje s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky - v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít na rok 2020.

Od druhej polovice decembra 2020 boli na webových stránkach TASR postupne zverejnené časti seriálu Opýtaj sa hviezdy. Hostia Juraja Šimka v televíznom štúdiu TASR.TV hovorili o svojej ceste za úspechom, ale i o tom, aké prekážky a nástrahy museli prekonávať.

Do diskusných relácií sme pozvali ľudí, ktorí sú známi a blízki predovšetkým mladej generácii. Sme presvedčení, že ich otvorenosť a úprimnosť urobili veľký dojem na ich mladých obdivovateľov. Dôkazom je aj skutočnosť, že hneď po zverejnení relácií zaznamenali na YouTube a sociálnych sieťach tisícky zhliadnutí,“ konštatoval manažér projektu Ján Lašák.

Hosťami v diskusných reláciách boli olympionik Matej Tóth, televízny moderátor Viktor Vincze, influencer Fero Joke, hokejista Marek Slovák, hudobník Ondrej Kandráč a speváčka Celeste Buckingham. V ďalších dvoch reláciách hovorili o nebezpečenstve závislostí garant projektu MUDr. Ľubomír Okruhlica a riaditeľka NO Budúcnosť Doc. Ľuba Pavelová.

„Veľmi nás teší aj skutočnosť, že na svojich webových stránkach relácie zverejnili desiatky škôl a školských zariadení na Slovensku a mnohé z nich ich využili aj v rámci dištančného vzdelávania,“ vysvetľuje Lašák. Doplnil, že všetky relácie sú zverejnené na weboch teraz.sk, TASR.TV, skolske.sk, nebudotrokdrog.sk a zostanú súčasťou archívov týchto stránok.

Pripomenul, že viac ako dvesto škôl, ktoré splnili podmienky súťaže a zaslali prihlášku s odkazom na zverejnenie relácie, realizátor projektu zaradil do žrebovania. O tom, ktorá zo škôl získa poukážky na nákup elektroniky v hodnote 500, 300 a 200 eur sa rozhodne v žrebovaní ešte do konca februára 2021.

Komentáre