Technológie

Tablet s extra veľkým displejom sa dá ovládať aj bez dotykov

"Spoznajte tablet, ktorý balancuje na hranici medzi tabletmi a inteligentnými televízormi. Je centrom domácej zábavy a jedinečným nástrojom pre profesionálov. "

Erik Stríž, 19. septembra 2015 9:00
Alcatel OneTouch Xess, 17-palcový tablet s bezdotykovým ovládaním Foto: Alcatel
Je veľký, má atypickú konštrukciu so stojanom, dá sa ovládať aj bez dotyku a má ohromný zvuk. Alcatel OneTouch Xess je predstaviteľom novej triedy inteligentných zariadení, ktoré ešte zo zotrvačnosti nazývame tabletmi. V skutočnosti je skôr centrom produktivity a zábavy.

Displej tabletu má rozlíšenie Full HD, vďaka čomu ponúka veľmi jemný obraz s presným vykreslením detailov. Žiadne kostrbaté linky a nedokonalosti obrazu teda nehrozia, dokonca ani pri uhlopriečke až 17,3 palcov. Viac ako sedemnásť palcov je veľkosť, ktorú už nemožno nazývať kompaktnou, napriek tomu je tablet stále prenosný a dá sa s ním pracovať aj v teréne. Do určitej miery dokáže nahradiť aj notebook, ktorý by si grafik alebo dizajnér za bežných okolností nosil na pracovné stretnutie.

V jednoduchosti je krása, to už vieme. Ale Alcatel OneTouch Xess vyzerá úžasne a v jednoduchosti predčí všetkých ostatných konkurentov. Foto: Alcatel
Telo tabletu je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, odolá aj nešetrnému zaobchádzaniu a s hrúbkou menej ako jeden centimeter sa môže postaviť aj proti iným, oveľa menším, tabletom.

Mimoriadne zaujímavým prvkom nového tabletu je stojan prichytený k zadnej stene. Je elegantný, kovový, ľahký a dodáva tabletu stabilitu, keď sa používa napríklad v kuchyni. Skutočne, práve kuchyňa je priestor, v ktorom by ho chcel výrobca vidieť najčastejšie. V jeho softvérovej výbave sú dokonca aplikácie, ktoré umožňujú prevracať virtuálne strany podobne ako v časopise. Nie sú pritom potrebné žiadne dotyky, predná kamera tabletu sleduje pohyby rúk a rozlišuje, či ste nimi chceli ovládať nejakú aplikáciu.

Spomenutý stojan slúži nielen na postavenie tabletu na stôl, ale aj na zavesenie. Zariadenie s veľkým displejom tak môže byť zavesené na kuchynskej skrinke alebo hocikde inde, kde to práve kuchárka potrebuje.

Stojan je flexibilný, tablet môžete postaviť na stôl alebo zavesiť na klinec. Foto: Alcatel
V tablete značky Alcatel pracuje operačný systém Android, ktorý dostal niekoľko špeciálnych vylepšení pre jednoduchšie používanie v tabletovom režime. Ikony sú teda väčšie, prostredie je orientované “na ležato”, hlasové povely je možné spustiť aj bez akéhokoľvek dotyku - stačí hocikedy povedať “oukej google”.

Tablet je vyrobený tak, aby tvoril centrum domácej zábavy. Má preto vstavané výkonné reproduktory s vyladeným zvukom, ktoré dokonca získali certifikáciu od poprednej značky audiotechniky. Súčasťou základnej výbavy je množstvo aplikácií pre sledovanie filmov, videí, počúvanie a dokonca komponovanie a mixovanie hudby.

Pri takto veľkom displeji príde vhod aj podpora súčasného pripojenia bezdrôtovej myši a klávesnice, vďaka čomu spravíte z veľkého tabletu niečo ako superprenosný notebook. Operačný systém Android dnes poskytuje veľmi vyspelé aplikácie pre prácu i zábavu, takže tablet od Alcatelu môže takmer úplne nahradiť spoločný rodinný počítač. Nemenej dôležitý je aj údaj o kapacite batérie - až 10-tisíc mAh. S takouto kapacitou bude aj 17-palcový tablet dostatočne dlho pri živote, hoci bez pripojenej nabíjačky.

Zdroj: youtube.com

Zdroj: tlačová správa spoločnosti Alcatel


ODPORÚČAME AJ:
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Prestížny výrobca hodiniek predviedol smart náramok
Vzniká náhrada počítačovej myši, volá sa Flow a sleduje pohyby rúk
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie

Komentáre