Štýl

Zariaďte si študentskú izbu originálne a prakticky

"Zariadiť interiér domu či bytu dnes nie je žiaden problém. Na trhu je viac než pestrá ponuka všetkého možného, od základných kusov nábytku až po najdrobnejšie detaily."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 28. októbra 2020 17:01
Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com
Veľkou výzvou však býva študentská izba. Čo v nej rozhodne nesmie chýbať? Prezradíme v článku.

Posteľ a sedačka v jednom
Pre menšiu izbu, určenú pre mladého adolescenta, je najdôležitejší štýl a pohodlie. Občas je však veľkou alchýmiou dopriať mu v malom priestore všetko podľa predstáv. Ideálnym riešením je v tomto prípade rozkladací gauč alebo pohovka. Poskytne nielen dostatok miesta na relax počas dňa, prípadne posedenie pre návštevu, ale zároveň aj pohodlné lôžko na spanie. Pre maximálnu praktickosť je vhodné dať prednosť variantu s úložným priestorom, ktorý pojme nielen veci nevyhnutné k spaniu, ale aj kopu ďalších sezónnych vecí.

Na detailoch záleží
Študentská izba býva často okrem neporiadku aj prehliadkou aktuálnych hudobných trendov, cestovateľských suvenírov či darčekov. Dominovať by jej však mala aspoň jedna vec, ktorá bude nadčasová a pokiaľ bude aj prakticky využiteľná, tým lepšie. Nástenná mapa tieto parametre dokonale spĺňa. Variantov má niekoľko, dá sa s ňou dekorovať celá stena, môže však byť aj v klasickom rozmere alebo vo veľmi zaujímavej a modernej kovovej obrysovej alternatíve. Mladý svetobežník si do nej môže precestované destinácie značiť sám.

Doplnky, ktoré vás vystihnú
Vydekorovať si steny môžete napríklad aj obrazom alebo 3D samolepkou. Výborne v tomto smere poslúži aj tematický plagát, ktorý nemusí byť vždy len o obľúbenej hudobnej skupine. Môže zobrazovať vysnenú svetovú metropolu, značku auta, prírodu, prípadne môže byť abstraktný bez špecifického obsahu.

Študentská izba znesie veľa, dokonca i trochu chaosu. Preto nebude prekážať, ak sa v nej objaví viacero zdanlivo nesúrodých dekorácií. Všetky totiž vyjadrujú osobnosť jej obyvateľa.

Komentáre