Štýl

Výstava Poklad Inkov na Bratislavskom hrade otvorená do konca októbra

"Výstava Poklad Inkov na Bratislavskom hrade je stále otvorená až do konca októbra!"

TASR, 21. októbra 2020 15:09
Výstava Poklad Inkov na Bratislavskom hrade je stále otvorená až do konca októbra Foto: JVS Group
Bratislava 20. októbra (OTS) - Príďte načerpať vedomosti o histórii juhoamerického kontinentu do prekrásnych priestorov Bratislavského hradu. Unikátna výstava Poklad Inkov ponúka viac ako sto originálnych zlatých exponátov pochádzajúcich z obdobia dávnych civilizácií Južnej Ameriky. Priestory sú bezpečné, dostatočne veľké na dodržiavanie rozostupov a pravidelne dezinfikované. Vstupenky je možné zakúpiť priamo na mieste bez čakania.

Príďte si vychutnať atmosféru zlata aj vy! Nosenie rúšok ako aj dodržiavanie všetkých hygienických opatrení je na výstave samozrejmosťou.

Na výstave Poklad Inkov nájdete tisíce rokov staré originálne exponáty, modely reálnych stavieb a rituálnych miest, či mnoho najnovších vedeckých poznatkov. Názorne spracované grafické panely výstavy dopĺňa videoprojekcia a TV obrazovky s dokumentárnymi snímkami zo súčasných nálezísk.

Medzi najcennejšie exponáty patrí veľká posmrtná zlatá maska ozdobená smaragdmi symbolizujúca nesmrteľnosť. Maska váži takmer 2 kg, a okrem ceny samotného zlata má nesmiernu duchovnú hodnotu. Na výstave uvidíte päť historických korún dávnych vládcov, zlaté ruky v nadživotnej veľkosti a ďalšiu unikátnu hrobovú výbavu. Budete mať možnosť vidieť veľké množstvo rituálnych predmetov, ako sú obetné nože, poháre, či obrovské náhrdelníky, ktoré nosili kňazi počas obradov. Okrem toho sa môžete tešiť na ďalšie úžasné inštalácie. Veľmi zaujímavý je napríklad veľký model bájneho mesta Machu Picchu, zlatý trón samotného vládcu Inkov, či kópia Slnečnej brány od jazera Titicaca.

Pre malých návštevníkov je pripravený Detský dobrodružný chodník plný úloh a hier. Pre študentov sú pripravené pracovné listy nielen o zlatom poklade, ale predovšetkým o histórii amerického kontinentu a tiež vedomostný kvíz. Každý návštevník obdrží zdarma zvukového sprievodcu audioguide.

Otvorené každý deň od 10:00 do 19:00. Pokladňa sa zatvára o 17:30. Priestory sú bezpečné, dostatočne veľké na dodržiavanie rozostupov a pravidelne dezinfikované. Nosenie rúšok ako aj dodržiavanie všetkých hygienických a bezpečnostných opatrení je na výstave samozrejmosťou.
Vstupenky je možné zakúpiť priamo na mieste bez čakania.

Viac informácií na www.pokladinkov.sk
Vstupenky sú k dispozícii cez predpredaj siete Ticketportal. Počas konania výstavy bude možné kúpiť si vstupenky aj priamo na mieste v pokladni SNM - Historického múzea.

Komentáre