Štýl

Výškovo nastaviteľný stôl v domácnosti

"Stôl, ktorý sa dá nastaviť tak, aby vyhovoval rôznym výškam a mohli ho používať všetci členovia rodiny, môže urobiť čas stolovania a pracovania oveľa jednoduchším."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. augusta 2022 16:20
Ilustračné foto Foto: ViDI Studio / Shutterstock.com
Je tiež skvelý pre ľudí, ktorí majú problémy s dlhým sedením, pretože im umožňuje nastaviť výšku pracovnej dosky podľa vlastnej potreby.

Tieto praktické stoly sú ekonomicky výhodné a na trhu ľahko dostupné, takže by ste nemali mať problém nájsť taký, ktorý bude vyhovovať vašim požiadavkám. Prípadne si ho môžete nechať zhotoviť na mieru a vyťažiť z neho maximum.

Šetrite svoju chrbticu
V súčasnosti je na trhu k dispozícii veľa modelov s odlišnými pevne stanovenými výškami. Mnoho ľudí však uprednostňuje výškovo nastaviteľný stôl, pretože si môžu úroveň pracovnej dosky korigovať podľa svojich potrieb. To uľahčuje prácu na počítači alebo čítanie a písanie v optimálnej výške. Okrem toho môže rastúci stôl pomôcť znížiť bolesti chrbta a krku.

Ako už možno viete, celodenné sedenie v jednej a tej istej polohe je pre naše telo nezdravé. Preto je dôležité mať doma, ideálne aj v kancelárii, výškovo nastaviteľný stôl. Jeho ďalšou výhodou je, že sa jednoducho používa. Manuálne alebo elektricky (cez pamäťový ovládač) nastavíte výšku, akú potrebujete. Nebudete sa musieť obávať, že vás pri používaní štandardnej stoličky za stolom bude bolieť chrbtica, ramená a krk.

Na čo sa zamerať pri kúpe
Stôl, ktorý sa dá nastaviť tak, aby vyhovoval rôznym výškam, je skvelou alternatívou, ak vaše deti zdieľajú jednu pracovnú plochu v detskej izbe. Oceníte ho aj v prípade, ak sa delíte o pracovňu s ostatnými členmi domácnosti. Stôl sa jednoducho dokáže prispôsobiť.

Pri výbere sa uistite, že je dostatočne pevný (nosnosť konštrukcie stola), aby udržal hmotnosť všetkého, čo k práci či iným povinnostiam využívate. Mal by byť tiež stabilný a zároveň disponovať dostatkom priestoru (rozmer pracovnej dosky). Spôsob nastavenia (manuálna kľuka alebo elektrický pohon) je faktor, ktorý bude mať vplyv na jednoduchosť manipulácie a cenu.

Komentáre