Štýl

Výročie vzniku ČR a SR oslávi aj Česko-Slovenský ples

"V poradí 9. ročník podujatia sa uskutoční v sobotu 11. februára v Obecnom dome v Prahe."

TASR, 9. februára 2023 16:37
Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Česko-Slovenský ples oslávi aj 30. výročie vzniku Českej republiky a Slovenskej republiky. V poradí 9. ročník podujatia sa uskutoční v sobotu 11. februára v Obecnom dome v Prahe, kde sa v zmysle tradície stretnú významné osobnosti z oblasti kultúry a umenia, vedeckého, podnikateľského, diplomatického a politického života, aby utužovali priateľské vzťahy a vzájomnosť medzi oboma republikami.

Hostí budú zabávať kapela Chinaski, Lenka Filipová, Václav Neckář & Bacily, Zuzana Smatanová, Martin Babjak, folklórny súbor Limbora a Rozhlasový Big Band Gustava Broma so sólistkami Andreou Zimányiovou, Zuzanou Gamboa a Ivanou Regešovou a ďalší umelci. "Večerom budú sprevádzať česká moderátorka a herečka Michaela Maurerová a slovenský divadelný, filmový i televízny herec Vladimír Kobielsky," avizujú organizátori.

Prízvukujú, že Česko-Slovenský ples si tentoraz pripomenie rozdelenie Československa na dve samostatné krajiny, ktoré aj po osamostatnení medzi sebou stále udržujú a intenzívne rozvíjajú nadštandardné susedské vzťahy. "Česko-Slovenský ples patrí k najprestížnejším podujatiam na území oboch krajín a je jedným z najvýraznejších symbolov rozvíjania týchto vzťahov," hovorí riaditeľ plesu Radovan Čaplovič. "Veľmi si vážime aj záštitu prezidentky Slovenskej republiky ako aj prezidenta Českej republiky. Je to forma uznania, ktorá nás zároveň zaväzuje stále pracovať a pripravovať ples čo najdôstojnejšie," dodal.






Komentáre