Štýl

Vlasové desatoro: Týmto prehreškom voči vašej hrive sa radšej vyhnite!

"Nikto z nás nie je dokonalý. Ale dopúšťať sa stále dookola tých istých chýb? Poučte sa spolu s nami, aby vaše vlasy vyzerali priam kráľovsky."

Diana Vaculová, 4. júna 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Mnoho žien má problémy so štiepením končekov, s lámaním, s riedkymi vlasmi a tak ďalej... Možno je jednou z príčin aj niektorý z dôvodov uvedených nižšie. Týmto zlozvykom by ste sa počas starostlivosti o vaše vlasy, ak nechcete mať na hlave zničené drôty, mali vyhnúť.

1. Pozor na hrebene a kefy


Aj vy si pamätáte, ako vás vaše staré mamy strašili so všami, ktoré sa môžu aj takto prenášať? No, to nie je jediné, na čo by sme si mali dávať pozor. Po každom česaní je nutné si daný hrebeň alebo kefu očistiť od vypadnutých vlasov. Dôvod je jednoduchý. Ak tam zvyšné vlásky zostanú, naznáša sa na ne prach či iné nečistoty, ktoré si potom pri opätovnom česaní aplikujete do hlavy. Nielen, že sa vám z toho vaše umyté a voňavé vlasy mastia, ale v prípade nejakej malej ranky na pokožke si môžete spôsobiť aj nakazenie infekciou.

2. Kondicionéry


Áno, rozumieme, že uľahčujú prácu s vlasmi, ale ak je ich priveľa, majú skôr opačný efekt. Preto by ste si mali dávať pozor na množstvo, ktoré použijete. Ideálne je dať si na ruku malú guľôčku vo veľkosti vlašského orieška, a následne ju aplikovať na vlasy. Ak to s ním budete naďalej preháňať, vaše vlasy vám zoslabnú, neprimerane zjemnia a časom sa môžu štiepiť.

3. Vlasové produkty


Čudovali by ste sa, ale mnohé z vás siahajú po tých nesprávnych. Teraz nemáme na mysli značku, ale ich účinky. Vyberajte vždy také, ktoré sú podľa popisov vhodné práve pre vaše vlasy. Ak si neviete rady, spýtajte sa odborníka.

4. Farbenie


Chápeme, že asi žiadna žena nechce chodiť po svete so sivou hrivou, no farbiť si vlasy každé dva týždne tiež nie je najlepšie riešenie. Ak ešte nemáte šedivé vlasy, odporúčame šampóny alebo aspoň trojmesačnú pauzu medzi farbením. Inak je skvelé riešenie aj prestrihanie, ktoré vláskom dodá opätovnú energiu.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

5. Masáž


Počuli ste už o masáži hlavy? Nie? Chyba! Ideálne je vmasírovať si počas sprchy na vlasy šampón a potrápiť sa s tým dlhšie, než inokedy. Takisto o to môžete v kaderníctve napríklad pri farbení požiadať vašu kaderníčku. Takáto masáž totiž prekrvuje pokožku hlavy, a tým pomáha k narastaniu nových vlasov.

6. Teplo a vlasy


Aj vy sa desíte tej predstavy z filmu, keď jednej dáme počas kulmovania zhoreli vlasy? Nuž, inak to nie je ani s používaním žehličky či fénu. Aj keď vám pravdepodobne nezhoria, vysoké teploty vlasom jednoducho nerobia dobre. Nechajte si občas vlasy prirodzene uschnúť alebo použite studený vzduch. A von môžete ísť takisto občas aj s vlnitou či kučeravou hrivou!

7. Gumené gumičky


Ani by ste neverili, akú neplechu dokážu narobiť nekvalitné gumičky! Nielen, že držia vlasy v prílišnom zovretí, ale kvôli ich pevnosti vám vždy nejaké vytrhnú, a tiež spôsobujú elektrizovanie. Siahnite radšej po textilných alebo si vlasy jednoducho rozpustite.

8. Kombinovanie


Koľko výrobkov na vlasy denne použijete? Päť? Šesť? Šampón, kondicionér, balzam, tužidlo aj lak? A navyše každé rôznych vôní a značiek? Chyba. Vaše vlasy sú toho presýtené. Nechajte im občas oddych alebo aspoň nepoužite všetky za sebou. Nahraďte ich prírodnými a efekt bude určite lepší.

9. Dlhé vlasy


Darmo, že vaše krátkovlasé priateľky behajú s hrebeňom od korienkov ku končekom. Vy to neskúšajte! Vytvoríte si uzlíky, polámete si ich a ešte aj stratia svoju kvalitu. Česanie si podľa dĺžky vlasov rozdeľte na časti a uvidíte že aj toho mykania bude menej.

10. Hustý hrebeň a mokré vlasy k sebe nepatria


Zapamätajte si to! Ak máte po ruke iba takýto hrebeň, počkajte, kým vám vlasy uschnú. Inak si ich zbytočne vytrháte. Prípadne si zakúpte taký, ktorý bude mať väčšie a redšie zuby. Táto investícia sa vám určite vráti v podobe hustej hrivy!

Komentáre