Štýl

Viete, ako spoznať vegánsku módu?

"Všetkým je určite známy pojem vegánstvo. Vedeli ste však, že to nie je iba o vylúčení mäsitých jedál z jedálnička? Celá filozofia má oveľa širšie spektrum, napríklad aj módne."

Diana Vaculová, 23. februára 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: Marks and Spencer


Napriek tomu, že vďaka módnemu priemyslu disponujeme trendmi od výmyslu sveta, často sa stáva, že práve tie najprestížnejšie kúsky bývajú terčom kritiky. Ochranárov, ale i širokú verejnosť poburuje krutosť, ktorá je kvôli móde páchaná na zvieratách. Našťastie existujú značky, ktoré sa rozhodli používať syntetické materiály, a tak predísť týraniu živočíchov. My vám prinášame tipy, ako nakupovať vegánske oblečenie!

Upriamte vašu pozornosť na visačku


Tá by vám mala prezradiť viac, než sa na prvý pohľad môže zdať. Väčšina z nás totiž často ani nevie rozlíšiť pravú kožušinu od tej nepravej. A tak sa v predajni ešte pred zakúpením šik oblečenia uistite, že na visačke nie sú napísané napríklad tieto materiály – leather, silk, wool a suede ( v preklade – koža, hodváb, vlna a semiš).

Ilustračné foto Foto: Reserved
Produkty vyrobené zo syntetických materiálov sú výrazne lacnejšie ako tie, ktoré sú vyrobené napríklad z kože. Ak si ich teda nezakúpite z vegánskeho presvedčenia, možno z dôvodu ušetrenia financií.

Poznajte výrobcov vegánskej módy


A na záver to najdôležitejšie. Vedeli ste o tom, že existujú značky, ktorých produkty sú vyrobené výhradne zo syntetických materiálov? Nie? Organizácia PETA spísala ich zoznam. Patria tam MooShoes, Alternative Outfitters, Target, H&M, Stella McCartney, Jaan J, Steve Madden a Urban Exoressions.

Komentáre