Štýl

V Zemplínskom múzeu sprístupnia výstavu veľkonočných kraslíc

"V deň otvorenia výstavy sa budú konať tvorivé dielne s názvom Deň s ... , v rámci ktorých si budú môcť deti i starší návštevníci vyskúšať vytvoriť vlastné kraslice. "

TASR, 10. marca 2024 11:32
Ilustračné foto. Foto: TASR - Diana Semanová

Výstavu veľkonočných kraslíc s názvom Krása veľkonočnej škrupinky sprístupnia v nedeľu (10. 3.) o 14.00 h v Zemplínskom múzeu v Michalovciach, kultúrnej organizácii Košického samosprávneho kraja.

"Zdobené vajíčka sú neodmysliteľne späté s príchodom jari a nadchádzajúcimi veľkonočnými sviatkami. V múzeu je v tomto období už tradične vytvorený priestor pre výstavu, kde sa môžu prezentovať tvorcovia kraslíc z celého zemplínskeho regiónu. V tomto roku sa predstaví vyše 30 vystavovateľov, ktorí sa môžu svojou tvorbou pochváliť a zároveň inšpirovať návštevníkov výstavy," uviedla riaditeľka Zemplínskeho múzea Stanislava Rovňáková. Ako povedala, návštevníci budú môcť obdivovať umelecké diela z prepeličích, slepačích či pštrosích vajec.

V deň otvorenia výstavy sa budú konať tvorivé dielne s názvom Deň s ... , v rámci ktorých si budú môcť deti i starší návštevníci vyskúšať vytvoriť vlastné kraslice. Ako predloha im poslúžia ukážky vystavovateľov, ktorí im svoju techniku výroby predvedú.

Výstava bude verejnosti sprístupnená do 8. apríla.





Komentáre