Štýl

V týchto topánkach nespadnete ani na poľadovici

"Aj vy ste už tento rok okúsili nepríjemný šmyk a následný pád na zadok? Nuž, občas za to môže aj naša obuv. Preto vám prinášame päť tipov na topánky, v ktorých sa chodí ľahšie."

Diana Vaculová, 14. januára 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Nikto z nás nemá rád poľadovice, námrazu a s nimi spojené časté pády. Akokoľvek pomaly či opatrne ideme, občas sa tomu jednoducho nevyhneme. Možno by sme však mohli, keby sme si posvietili na to, aké topánky počas zimy nosíme. Tu je päť tipov na také, v ktorých zaručene nespadnete.

Posvieťte si na podrážku


ožno je to to posledné, na čo sa pri kúpe zimných topánok pozeráte, ale práve podrážka vás môže v hranično-kĺzavých situáciách zachrániť. Ak majú vaše čižmy hladkú podrážku bude sa vám totiž šmýkať oveľa viac. Odporúčame preto topánky s rôznymi drážkami.
Ilustračné foto Foto: Reserved


Zachrániť váš môže aj opätok


Hovorí sa, že sú to práve nízke opätky, vďaka ktorým sa cítime skutočne pohodlne. To však až tak neplatí, pokiaľ sa bavíme o pádoch na námrazách. Pretože ak máte na nohe ihličky je oveľa menej pravdepodobné, že spadnete. Naopak pri takmer žiadnych opätkoch a hladkej podrážke si tým môžete byť takmer isté.
Ilustračné foto Foto: F&F


Zateplené tenisky


Možno to znie ako paradox, no tenisky akoby sa šmýkali menej, než čižmy. Možno je to ich gumenou podrážkou, možno materiálom. No ak sa rozhodnete, že ich v zime budete nosiť, potom určite vsaďte na tie zateplené. V nákupných centrách takých nájdete kopec, často aj so šik motívmi.
Ilustračné foto Foto: H&M


Kanady


Aj keď asi nejdete práve do Kanady, jedny kanady by sa vám určite zišli. Môžu to byť aj ich upravené verzie, nie tie originál pankáčske. Ide hlavne o to, že sú ťažšie, držia pevne nohu, nemajú hladké podrážky a k tomu všetkému sú aj in. Čiže budete šik a hádam neokúsite šmyk.
Ilustračné foto Foto: Jennyfer


Proti dažďu aj snehu


Tak na gumáky sa môžete spoľahnúť. Pri takom počasí, aké zažívame v posledných dňoch sú priam stvorené. Samozrejme, nenoste tie do dažďa, aj keď by sa vám v nich asi nešmýkalo, určite by prefukovali a bolo by vám v nich zima. Pohľadajte radšej v obchodoch také, ktoré sú aj zateplené.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME AJ:
Celebrity sa vyfintili, jubilejný Ples v Opere otvoril Rick Astley
Päť novoročných predsavzatí, ktoré by si mala dať každá žena
Ženy z celého sveta radia, ako byť krásna: Triky žien spoza hraníc
Buďte stále príťažlivá a krásna: Tri rady ako na to
Už dnes vieme, čo bude fičať v roku 2015

Komentáre