Štýl

V Jánskej doline budú medzinárodné majstrovstvá vo vyrezávaní sôch

"Výťažok z predaja sôch poputuje na charitatívne účely. "

TASR, 12. septembra 2022 13:41
Ilustračná fotka. Foto: TASR/Pavol Remiáš

Rezbári z troch krajín sa v tomto týždni predstavia na medzinárodných majstrovstvách vo vyrezávaní drevených sôch v Jánskej doline pri Liptovskom Mikuláši. Píly sa rozozvučia vo štvrtok (15. 9.), kedy rezbári začnú postupne spracovávať desať kubíkov dreva. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

"Tento rok pomyselne spojíme našu domovskú Jánsku dolinu s Demänovskou dolinou. Špičkoví rezbári zo Slovenska, Česka a Poľska vyrobia dva veľké drevené fotopointy - pre jeden sme vytvorili miesto v Jánskej doline a druhý presunieme do Demänovskej doliny," povedal organizátor Ján Strachan. Prvýkrát sa tak drevené sochy, ktoré vzniknú počas tejto akcie, dostanú aj do inej časti Liptova.

Ako doplnila Šarafínová, podujatie vyvrcholí v sobotu (17. 9.). "Pre návštevníkov Jánskej doliny bude pripravený sprievodný program aj divácky atraktívna rýchlorezba. Jej výsledkom bude päť sôch, ktoré si budú môcť zakúpiť v aukcii návštevníci," priblížila.

Výťažok z predaja sôch poputuje na charitatívne účely. Sobotňajší program bude podľa Šarafínovej vhodný pre všetky vekové kategórie a začne sa od 10.00 h.



Komentáre