Štýl

V centre Piešťan sa začal dvojdňový Street Art festival

"Okrem oficiálneho programu je súčasťou festivalu aj voľná zóna Zahraj si, určená interpretom, ktorí chcú prezentovať svoju autorskú tvorbu."

TASR, Webmagazin.sk, 4. augusta 2023 13:12
Na snímke predstavenie skupiny zabávačov Kyselí krastafci počas Street ART Festivalu v Piešťanoch v sobotu 31. júla 2021. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Centrum kúpeľného mesta Piešťany počas piatka a soboty (5. 8.) spestrí Street Art festival. Mesto ožije vystúpeniami pouličných a word music umelcov, ktorí sa predstavujú divákom na viacerých miestach. Informovali o tom organizátori na webe podujatia.

Festival mal premiérový ročník v roku 2016 ako neformálne stretnutie priateľov a pouličných umelcov. V roku 2021 sa festival stal dvojdňovým a koná sa každoročne, koncom júla alebo počas prvého augustového víkendu.

Headlinermi 8. ročníka mestského festivalu sú Alicia Edelweiss, srbské duo Alice in WonderBand, Casa Nomada z Portugalska a líder piešťanskej folk-rockovej skupiny Slniečko alebo Punto & rybacé hlavy Peter Remiš. Okrem oficiálneho programu je súčasťou festivalu aj voľná zóna Zahraj si, určená interpretom, ktorí chcú prezentovať svoju autorskú tvorbu.

Vystúpenia sa budú konať pri Kolonádovom moste, v Žiwell Kursalone, v Sade Andreja Kmeťa, na Winterovej ulici a v partnerských reštauráciách a kaviarňach. K Street Art festivalu patrí aj program pre deti, ktorý pripravuje mestská knižnica mesta na trase Kolonádový most - Pribinova - Sad A. Kmeťa - Námestie slobody.

V Piešťanskom informačnom centre bude otvorený Hlavotoč - výstava prác ukrajinského karikaturistu Vladimíra Kazanevského. Podujatie sa má konať za každého počasia, v prípade nepriaznivého sa hlavné programy uskutočnia v ŽiWell Kursalone.


Komentáre