Štýl

Trendy v osvetlení 2019: Poznáte ich všetky?

"Interiéroví dizajnéri nezaháľali ani tento rok, a tak sa už teraz môžete inšpirovať trendmi medzi lustrami a lampami na nadchádzajúci rok."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 9. novembra 2018 10:16 Pokiaľ dbáte na moderný vzhľad vašej domácnosti, rozhodne si nasledujúce tipy nenachajte ujsť. Aká osvetlenie bude v roku 2019 absolútny must have?
Foto: profisvietidla.sk

V jednoduchosti je krása


V poslednej dobe udávajú trend čisté línie a škandinávský minimalizmus. Na to reagujú tiež výrobcovia osvetlenia, ktorí do svojich kolekcií zaraďujú jednoduché lampy, u ktorých prevláda praktická stránka nad tou ozdobnou. Veľmi dobre sa tento štýl hodí napríklad do domácich pracovní alebo pracovných kútov. Jednoduché stolné lampy sa vyznačujú elegantnými tvarmi a pomáhajú vytvoriť atmosféru, v ktorej sa vám bude dobre pracovať.

Vyhrajte sa s efektnými prvkami


Pravým opakom minimalistických stolných lámp sú opulentné lustry. Najlepšie pochodíte s výraznými, dekoratívnymi tvarmi v retro-looku, ktoré budú miestnosti buď dominovať, alebo ju aspoň štýlovo vyzdvihnú. Ak ste milovníkom vintage, nasledujúca sezóna bude pre vás to pravé. Efektný samozrejme neznamená len historizujúci - dizajnovú chybu nespravíte ani s lustrami v romantických pastelových farbách, často vyrobenými z netradičných materiálov.
Foto: profisvietidla.sk

Podľahnite čaru industriálu


Kompromisom medzi retro štýlom a severskou strohosťou sú stojacie lampy v tzv. industriálnom looku. Metalický odlesk týchto svietidiel sa hodí vďaka širokej škále výrobných materiálov do každej domácnosti. Záleží iba na vás a vašom vkuse, či siahnete po chróme, zlate, mosadzi alebo medi. Tajným tipom dizajnérov sú stojacie lampy, ktoré vzhľadom pripomínajú skôr moderné a možno až futuristické sochy.

LED osvetlenie kraľuje i naďalej


Zákaz predaja halogénových žiaroviek v Európskej únii, ktorý platí od 1. 9. 2018 výrazne napomohol k rozšíreniu LED svietidiel. Tie sa z pomyselného svetelného trónu podarí zosadiť už len ťažko. Dbajte na výraznú úspornosť a dlhú životnosť. Príjemným bonusom LED svietidiel je tiež možnosť zakúpiť si žiarovku určitej farebnej teploty, vďaka ktorej si navolíte do každej miestnosti vášho bytu také svetlo, ktoré sa do nej najlepšie hodí. Širokú ponuku týchto svietidiel nájdete na Profisvietidla.sk. Do spálne odporúčame zvoliť teplé farby svetla, do kuchyne o čosi ostrejšiu teplotu.

Komentáre