Štýl

Trendy v líčení, ktorým sa treba vyhnúť: Viete ktoré sú to?

"Nie je mejkap ako mejkap a ak naozaj chcete pôsobiť profesionálne, poradíme vám, ako dosiahnuť ten najlepší výsledok."

Eva Frantová, 15. marca 2016 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/ Radovan Stoklasa
Aký mejkap, rúž či očný tieň si zvoliť v bežný deň či na party, to všetko sú dôležité rady pre nejednu ženu. Niekedy je však najužitočnejšie vedieť, čomu sa v líčení oblúkom vyhúť. Nie je totiž mejkap ako mejkap a ak naozaj chcete pôsobiť profesionálne, poradíme vám, ako dosiahnuť ten najlepší výsledok.

Kontúrovanie áno, kreslenie po tvári nie


Najnovším trendom v líčení je jednoznačne kontúrovanie. Aj to má však svoje pravidlá, ktoré treba za každých okolností dodržať. Nesnažte sa zbytočnými ťahmi zmeniť črty vašej tváre, zmenšiť bradu či stenšiť nos. Kontúrovanie je tu na to, aby vaša pleť pôsobila jednotne a zmyselne, nie aby ste sa stali niekým iným.


Očné tiene na tom správnom mieste


Nie nadarmo sa hovorí, do stredu viečka aplikujte najsilnejší odtieň a smerom ku kraju intenzitu znižujte. Oči majú pútať pozornosť, ale nie preto, že vyzeráte ako po bitke. Zvoľte preto jednoduchý, no účinný postup, pri ktorom k vonkajšiemu okraju nanesiete tmavšie farby a postupne prechádzajte do bledších odtieňov. Oči sú zrkadlom do duše, venujte im patričnú pozornosť.

Príliš veľa je jednoducho príliš veľa


Aj pri nanášaní krycieho krému buďte opatrná. Ak nechcete pôsobiť umelo, snažte sa naniesť len potrebné množstvo a ani o kúsok viac. Mejkap má totiž vašu krásu zvýrazniť, a nie zakryť to, čo z vás robí skutočnú ženu. Mejkap podobný omietke sa už dávno nenosí a každý správny chlap ocení vašu prirodzenú krásu.

ODPORÚČAME AJ:

Jar je za dverami: Privítajte ju s odtieňmi NUDE
Koniec nepoddajným vlasom: Skroťte ich
Červený lak: Zase vám zanechal žlté nechty?
Horúci trend v líčení? Zoznámte sa s chromingom

Komentáre