Štýl

Súčasťou osláv založenia mesta Zvolen bude aj atraktívny videomapping

"Premietanie na Ferienčíkovom dome bude trvať približne päť minút a púšťať by sa malo v niekoľkých kolách. Premietať sa musí v tme, takže začiatok akcie je naplánovaný na 21.45 h."

TASR, 15. mája 2023 14:40
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Aj atraktívne videoprojekcie na fasádu budovy, tzv. 3D videomapping, bude súčasťou osláv 780. výročia založenia mesta Zvolen. Oslavy sa uskutočnia 26. a 27. mája.

"Videomapping je umením, ktoré využíva projekciu videa na vonkajšiu fasádu budovy. Tento tvorivý proces vytvára ilúziu, že sa budova pohybuje a mení sa a umožňuje umelcom vytvárať nápadité vizuálne efekty a projekcie, ktoré prinášajú ojedinelý zážitok. Ide o jedinečnú prehliadku plnú svetelných a zvukových efektov, ktoré tvoria unikátnu multimediálnu show," priblížila hovorkyňa mesta Zvolen Ľubomíra Honíšková.

Premietať sa bude na budovu Ferienčíkovho domu priamo v centre mesta. "Pre túto stavbu sme sa rozhodli z dôvodu jej historického významu aj vhodného umiestnenia v rámci centra aj z pohľadu technologických požiadaviek na premietanie," vyjadrila sa vedúca odboru rozvoja mesta Zvolen Juliana Kochlicová Ištóková.

Premietanie na Ferienčíkovom dome bude trvať približne päť minút a púšťať by sa malo v niekoľkých kolách. Premietať sa musí v tme, takže začiatok akcie je naplánovaný na 21.45 h.

Komentáre