Štýl

Rohová sedačka do malého bytu – akú vybrať?

"Vybrať správnu rohovú sedaciu súpravu do malého bytu môže byť oriešok. Mala by poskytnúť pohodlie pri pozeraní na televíziu a zároveň šetriť miestom v priestore."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 24. júna 2020 10:39
Foto: Heureka
Nájdite tú svoju medzi tromi favoritmi, ktorých ľudia na Heureke hodnotia ako najobľúbenejšie.

Podľa čoho vyberať rohovú sedaciu súpravu do malého bytu?


Sedacia súprava predstavuje srdce obývacej izby. Preto by ste ju mali vyberať nielen podľa vkusu, ale tiež podľa pohodlnosti a účelu. Do malého bytu sa hodí sedacia súprava rohová, ktorá šetrí miesto v priestore a poskytne komfort pri sedení aspoň 2 až 3 osobám. Ak mávate časté návštevy, zohľadnite pri výbere aj možnosť rozloženia na lôžko.

Dôležitým prvkom určujúcim životnosť sedačky je konštrukcia – drevotriesková alebo drevená vydrží menej, je však lacnejšia. Naopak sedačka s kovovou konštrukciou vám bude robiť radosť dlhé roky. Ak bojujete v byte o každý centimeter, starostlivo si miesto pre sedačku zmerajte. Ďalej sa zaujímajte o mäkkosť polstrovania, hĺbku sedu a údržbu (ideálne snímateľných) poťahov. Pri rozkladacích sedačkách oceníte aj dostatok úložného priestoru, ktorý sa vám v malom byte bude určite hodiť.

Voľba 1 – sedačka Eltap Anton Berlin
Rohová sedačka Eltap Anton Berlin sa u recenzentov umiestnila veľmi vysoko. Ľudia na nej oceňujú najmä pružinové matrace sedadiel v kombinácii s penou, výber z niekoľkých farebných variantov a možnosť voľby strany, kde bude rohová časť. Do úložného priestoru sa vojde mnoho sezónneho oblečenia alebo iných vecí. Matrace sedačky sú trochu tvrdšie a ponúkajú priestor na prespanie s rozmermi 125 x 198 cm.

Voľba 2 – sedačka Futura Denver
Luxusná sedačka Futura Denver svojim majiteľom ponúka pohodlie, veľký úložný priestor (131 x 60 x 22 cm) a možnosť rozloženia na lôžko. Matrac sedadiel obsahuje pružiny a 8cm výplň z peny. Konštrukcia je podoprená decentnými nohami v matnej čiernej farbe. Vankúše disponujú snímateľnými a umývateľnými poťahmi. Na výber máte zo šedej a čiernej varianty.

Voľba 3 – sedačka Black Red White Kris Lux
Šedá alebo čierna pohovka Kris Lux sa dá jednoducho rozložiť na lôžko s rozmermi 145 x 200 cm. To určite ocení buď vaša návšteva alebo vy, keď si budete chcieť popoludní odpočinúť. K sedačke získate aj tri veľké operné a dva malé dekoračné vankúše. Univerzálna montáž rohovej časti a dostatočne veľký úložný priestor pod sedadlom ocenia všetci, ktorí bojujú s malým obývacím priestorom. Sedacia aj operná časť obsahuje pružiny a penovú výplň. Operné vankúše zase vypĺňa taštičkový mechanizmus zaisťujúci stabilitu tvaru. Švy sú prešité ozdobným dvojstehom, ktorý zaistí ich zvýšenú pevnosť.

Komfort aj v najmenšej obývacej izbe


Pri malej rohovej sedacej súprave hľadajte najmä kvalitnú konštrukciu, pevné operadlo a dostatočnú veľkosť. Bonusom je možnosť rozloženia na lôžko a úložný priestor. Ako dokazujú traja obľúbenci v sortimente rohových sedačiek do menších izieb, ani v malom byte sa nemusíte obmedzovať v pohodlí. Doprajte si komfort a zároveň ušetrite s novou modernou sedačkou, vďaka ktorej budete chcieť v obývačke relaxovať častejšie než dnes.

Komentáre